LA RONDA CICLISTA ESPANYOLA

La Vuelta viu un dia de gossos a Andorra

Diversos corredors abandonen per hipotèrmia en una etapa que guanya l'italià Ratto i en què Nibali es fa més fort

Ratto, vencedor a la Collada de la Gallina, a Andorra.

Ratto, vencedor a la Collada de la Gallina, a Andorra. / JAVIER LIZÓN (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Sant Julià de Lòria (enviat especial)

Un italià simpàtic, que fins aquest dissabte no destacava per pujar muntanyes, Daniele Ratto, s'ha proclamat vencedor al Coll de la Gallina, a la primera de les tres etapes pirinenques de la Vuelta a Espanya, en una jornada de gossos, infernal, d'aigua, fred, boira i tots els elements que convidaven a qualsevol cosa menys a muntar en bici. Fins a quatre ciclistes han hagut d'abandonar per hipotèrmia; entre ells, Ivan Basso, que lluitava per la general, i Luis León Sánchez. En total, 17 corredors s'han anat a casa en un sol dia (15 durant l'etapa i dos que no han sortit). Cares de fred a la meta, de patiment, de tots... menys de Vincenzo Nibali.

Notícies relacionades

Andorra ha rebut la ronda espanyola en una etapa que sortia de Bagà, amb una tempesta de llamps i trons que a poc a poc anava tancant el cel d'acord baixava la boira. Alejandro Valverde, que com a bon murcià prefereix la calor al fred, s'ha enravenat baixant Envalira i s'ha despenjat del grup de favorits, encara que pujant i entrant lleugerament en calor, ha evitat que se li escapés la Vuelta per conservar la tercera plaça i seguir esperant un error, que jornada a jornada sembla més difícil, de Nibali i també del veteraníssim Chris HornerPurito Rodríguez ha lluitat, amb el seu equip tractant d'eliminar rivals, però ha cedit uns segons a Nibali i Horner, que han ocupat la segona i la tercera plaça de l'etapa per darrere de l'escapat Ratto.

Aquest diumenge, més muntanya, la etapa reina de la Vuelta 2013, amb una etapa que comença a Andorra per pujar el Cantó, la Bonaigua, entrar a la Vall d’Aran i des d'allà a França per pujar Balès, l'històric Peyresourde i acabar a l'estació d'esquí de Peyragudes, on Valverde es va anotar un triomf d'etapa, l'any passat al Tour. Almenys, les previsions meteorològiques són més optimistes.