Purito es prova al Rat Penat

El jove valor francès Barguil triomfa a Castelldefels

Purito, en la contrarellotge de Tarassona.

Purito, en la contrarellotge de Tarassona. / JAVIER LIZÓN / EFE

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Castelldefels

Purito Rodríguez ha volgut provar-se aquest divendres a les fortíssimes costes del Rat Penat pensant en la duresa pirinenca que s'espera a partir d'aquest dissabte i durant tres dies. Ha atacat al costerut port del Massís del Garraf. Només ha estat una experiència, un test pensant en les jornades clau que arriben, sobretot aquest dissabte a la Gallina i diumenge a França, a Peyragudes, al costat del Peyresourde on Alejandro Valverde va guanyar l'any passat a la ronda francesa.

Notícies relacionades

L'etapa, malgrat la prova efectuada per Purito, ha estat de transició. La fuga ha arribat a Castelldefels, una dura costa final pujant al castell, amb el francès Warren Barguil, de 21 anys, que ha estrenat el seu palmarès professional. S'ha de guardar en la memòria aquest nom perquè està considerat com el gran valor del ciclisme francès. L'any passat es va apuntar la victòria al Tour de L'Avenir.

Aquest divendres ha caigut Pablo Lastras, el capità de ruta del Movistar. S'ha fracturat la clavícula esquerra, en una enganxada tonta a l'inici de l'etapa, i ha hagut d'abandonar. Alejandro Valverde ha rebut un cop al braç a l'inici de la pujada al Rat Penat i després ha patit una avaria que l'ha obligat a canviar de bicicleta. Però ha conservat la tercera plaça. Ara arriben els Pirineus amb Vincenzo Nibali de líder, on les previsions anuncien tempestes i temperatures més pròpies de la tardor que de l'estiu.