SORPRESA CICLISTA

Fernando Alonso compra l'Euskaltel

El pilot asturià adquireix la llicència del conjunt basc per formar un bloc al voltant de Samuel Sánchez

Fernando Alonso, després d’un gran premi.

Fernando Alonso, després d’un gran premi. / REUTERS / CHRIS WATTIE

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / Oviedo

Fernando Alonso anunciarà avui que compra la llicència del conjunt ciclista Euskaltel, equip que a partir de l'1 de desembre havia anunciat que no seguia al perdre el seu patrocinador principal. La llicència de l'equip basc és del tipus World Tour, cosa que li permet competir en totes les grans voltes, inclòs el Tour de França, i també en les clàssiques. Només 18 equips compten amb aquesta llicència.

El projecte d'adquisició de l'Euskaltel té un pressupost d'uns sis milions d'euros, quantitat que cobriran els patrocinadors del pilot de Ferrari. L'acord, ja segellat, està pendent d'algun petit serrell sense importància. La idea és fer un equip competitiu al voltant de Samuel Sánchez i seguir comptant amb els corredors de l'equip que no s'han compromès amb altres esquadre, cosa que sí que ja han fet. Igor Anton, Mikel Landa, Mikel Nieve i els germans Izagirre. Alonso, un gran aficionat al ciclisme, també vol donar oportunitats a corredors asturians.

Millor que qualsevol victòria

Notícies relacionades

Samuel Sánchez no ha dubtat a afirmar que la notícia {que} Alonso compra l'equip basc "és millor que qualsevol victòria". "La notícia d'avui és millor que qualsevol victòria que hem pogut tenir, no {només} nosaltres, sinó el ciclisme i el món de l'esport", ha comentat el ciclista asturià.

"És un projecte a mitjà i llarg termini i també és un símptoma {que} Alonso aposta per això, encara que l'equip ha de començar a construir-se ara", ha precisat. "La família del ciclisme ha d'estar molt feliç perquè entra a aquest esport una persona que pot arrossegar altres empreses i patrocinadors a apostar pel ciclisme", ha manifestat.