LA SALVACIÓ D'UN EQUIP PUNTER

Alonso evita que l'Euskaltel desaparegui

El bicampió de F-1 estén la seva afició al ciclisme comprant la llicència dels bascos

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ
OVIEDO

Fernando Alonso, bicampió del món de F-1, va anunciar ahir que ha adquirit la llicència del conjunt ciclista Euskaltel Euskadi, equip que havia anunciat que no seguiria a partir del desembre per haver perdut el seu patrocinador principal. La llicència de l'equip basc és del tipus World Tour, i això li permet competir a les grans voltes, inclòs el Tour i les grans clàssiques. Només 18 equips compten amb aquesta llicència. «Aquesta és una meravellosa notícia», va comentar Igor González de Galdeano, director del conjunt basc. «És la notícia que somiàvem i que ens permetrà tenir un futur encoratjador», va afegir. «Seré el referent d'aquest nou equip», va indicar a la Vuelta Samuel Sánchez, líder del conjunt basc i amic personal del pilot asturià de Ferrari.

El projecte d'adquisició de l'Euskaltel té un pressupost d'uns sis milions d'euros, quantitat que cobriran els patrocinadors d'Alonso (la seva marca de bici i la de les seves ulleres hi podrien estar molt interessades). Els seus noms, de moment, es desconeixen. L'acord, que ja s'ha segellat, està pendent d'algun petit serrell. La idea és fer un equip competitiu al voltant de Samuel Sánchez (que sol entrenar-se amb Alonso a Astúries) i seguir comptant amb els corredors que no s'han compromès amb altres equips. Igor Antón, tot i tenir emparaulat el seu futur, encara no ha firmat amb ningú, per exemple.

CLIMA DE TOTAL CONFIANÇA / En un comunicat fet públic ahir, Alonso va dir que, des de petit, es va interessar pel ciclisme -va estar a punt de patrocinar Alberto Contador, després de la crisi amb Lance Armstrong-, que forma part de la seva preparació com a pilot de F-1. En aquesta nova etapa de suport a l'Euskaltel, el bicampió asturià aposta «per la il·lusió, serietat, sacrifici, evolució i transparència; paraules que seran bàsiques en el nou projecte».

Notícies relacionades

Un dels desitjos d'Alonso, que aquest cap de setmana competirà a Monza, és «formar part de manera activa del ciclisme i poder contribuir, tant com sigui possible, a la millora de la imatge d'aquest esport. Per això la transparència i la tolerància zero seran els pilars fonamentals sobre els quals se cimentarà aquest il·lusionant projecte».

L'Euskaltel, ahir, en una nota oficial, va confirmar l'acord, exposat ara a l'estudi d'una auditoria prèvia a la firma.