Nibali perd el jersei vermell i cedeix vuit segons a Valverde i Purito

Roche és el nou líder de la Vuelta en una arribada en pujada, a Estepona, on guanya el txec König

El txec Leopold König celebra la seva victòria en la vuitena etapa de la Vuelta.

El txec Leopold König celebra la seva victòria en la vuitena etapa de la Vuelta. / EFE / JAVIER LIZÓN

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

Vincenzo Nibali, totpoderós des de la sortida de Galícia, amb el millor equip, brillant vencedor d'un Giro que només el va tenir a ell com a patró, ha donat aquest dissabte per primera vegada mostra de certa flaquesa en l'arribada a Peñas Blancas, el port d'Estepona des d'on es veu el mar. El corredor italià ha cedit el jersei vermell, el que identifica el líder, que ha passat en poder de Nicolas Roche, cap de files del Saxo de l'absent Alberto Contador. El més sorprenent de l'etapa ha estat veure com Nibali no ha pogut respondre al demarratge final dels seus dos grans oponents en la lluita per la victòria final, Alejandro Valverde i Purito Rodríguez, que han aconseguit restar vuit segons al Tauró de l'Estret.

La vuitena etapa de la ronda espanyola era només l'ascensió final, de 15 quilòmetres al port inèdit de Peñas Blancas, perquè s'ha arribat a Estepona per carreteres tranquil·les, els últims quilòmetres per l'autovia de la Costa del Sol. No ha vogut, de sortida, el conjunt de l'Astana de Nibali obsequiar amb escapades, encara que al final han hagut de cedir. Era la crònica anunciada del que després no ha succeït. Nibali, segurament, pretenia donar un cop d'autoritat a Peñas Blancas, que no ha pogut ser.

Notícies relacionades

S'han vist diverses coses en els quilòmetres finals. Primer que tant Valverde com Purito estan bé i que actuen amb l'estil dels últims anys: no s'impacienten i s'ho juguen tot en l'últim quilòmetre de la pujada, on s'aprofiten d'un pedaleig explosiu, similars en alguns aspectes. S'ha observat com Ivan Basso està entrant en carrera malgrat la pobra actuació del seu equip en la contrarellotge inaugural de la carrera. I també que tant Roman Kreuziger com Bauke Mollema estan pagant el desgast del Tour, ja que s'han acomiadat de qualsevol actuació destacable en la classificació general. També que el conjunt Euskaltel morirà amb les botes posades i que ara el seu home fort torna a ser Igor Antón, que va atacar a quatre quilòmetres de la meta però es va quedar sense premi. I, també, que un equip jove i modest com el Netaap ha correspost a la invitació que li va fer l'organització de la Vuelta.Victòria per al txec Leopold König, que també ha guanyat aquest any l'etapa reina de la Volta a Califòrnia, i que corre la ronda espanyola dirigit per un tècnic català, Àlex Sans, que abans ho va ser de Carlos Sastre en el desaparegut equip del Cervelo.

Demà arribada en pujada a la localitat de Valdepeñas de Jaén, un carrer costerut que va veure l'última vegada que el va pujar la Vuelta, el 2011, la victòria de Purito.