Anar al contingut

Nairo Quintana guanya la Vuelta a Burgos abans de marxar de vacances

L'escalador colombià del Movistar venç en solitari en la tradicional ascensió a Las Lagunas de Neila

SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Nairo Quintana se'n podrà anar de vacances a Colòmbia molt feliç després d'una temporada de somni amb només 23 anys; un 2013 que l'ha catapultat com a nova estrella del ciclisme, sobretot després de la seva exhibició al Tour: segon de la general, millor jove, millor escalador i triomfador a Semnoz, en l'última etapa alpina. Aquest diumenge ha rematat la feina a l'imposar-se en l'etapa reina de la Vuelta a Burgos, en la tradicional ascensió a Las Lagunas de Neila, una de les típiques cites ciclistes del mes d'agost.

El corredor colombià ha executat a la perfecció el treball del Movistar i ha sabut actuar amb saviesa, paciència i intel·ligència en l'última fase de l'ascensió, on Vincenzo Nibali ha passat a l'acció per sucumbir davant l'atac final de Quintana, a només un quilòmetre del cim. Quintana ha guanyat en solitari, un nou èxit al calendari espanyol, ja que a la primavera es va imposar a la Vuelta al País Basc i va triomfar en l'ascensió a Vallter 2000, a la Volta a Catalunya.

Especial significat han tingut els 48 segons que Nibali ha cedit a Quintana (24 de diferència amb Ivan Basso, que ha estat tercer, al darrere de Quintana i David Arroyo) pocs dies abans de l'inici de la Vuelta. Sens dubte, Alejandro Valverde i Purito Rodríguez n'han pres nota, tenint en compte que gran part de les arribades de la ronda espanyola són explosives, ascensions dures i curtes, amb bonificacions, en què qualsevol error pot costar un bon grapat de segons.

0 Comentaris
cargando