Nairo Quintana guanya la Vuelta a Burgos abans de marxar de vacances

L'escalador colombià del Movistar venç en solitari en la tradicional ascensió a Las Lagunas de Neila

Nairo Quintana s’ha imposat a la Vuelta a Burgos, al guanyar l’última etapa amb final a les Lagunas de Neila.

Nairo Quintana s’ha imposat a la Vuelta a Burgos, al guanyar l’última etapa amb final a les Lagunas de Neila. / ARXIU / BETTINI FOTO

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Nairo Quintana se'n podrà anar de vacances a Colòmbia molt feliç després d'una temporada de somni amb només 23 anys; un 2013 que l'ha catapultat com a nova estrella del ciclisme, sobretot després de la seva exhibició al Tour: segon de la general, millor jove, millor escalador i triomfador a Semnoz, en l'última etapa alpina. Aquest diumenge ha rematat la feina a l'imposar-se en l'etapa reina de la Vuelta a Burgos, en la tradicional ascensió a Las Lagunas de Neila, una de les típiques cites ciclistes del mes d'agost.

Notícies relacionades

El corredor colombià ha executat a la perfecció el treball del Movistar i ha sabut actuar amb saviesa, paciència i intel·ligència en l'última fase de l'ascensió, onVincenzo Nibali ha passat a l'acció per sucumbir davant l'atac final deQuintana, a només un quilòmetre del cim.Quintanaha guanyat en solitari, un nou èxit al calendari espanyol, ja que a la primavera es va imposar a la Vuelta al País Basc i va triomfar en l'ascensió a Vallter 2000, a la Volta a Catalunya.

Especial significat han tingut els 48 segons queNibaliha cedit aQuintana(24 de diferència ambIvan Basso, que ha estat tercer, al darrere deQuintanaiDavid Arroyo) pocs dies abans de l'inici de la Vuelta. Sens dubte,Alejandro Valverde iPurito Rodríguez n'han pres nota, tenint en compte que gran part de les arribades de la ronda espanyola són explosives, ascensions dures i curtes, amb bonificacions, en què qualsevol error pot costar un bon grapat de segons.