ELS MUNDIALS DE NATACIÓ

Les 'guerreres' del waterpolo conquisten el primer or per a Espanya

L'equip de Miki Oca derrota Austràlia (6-8) en una final per emmarcar

Anni Espar llança a porteria davant l’australiana Glencora McGhie.

Anni Espar llança a porteria davant l’australiana Glencora McGhie. / MICHAEL DALDER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / Barcelona

El deute que lesPiscines Picornell tenia amb elwaterpolo espanyol des de la final masculina dels Jocs de Barcelona 92 se l'han cobrat, 21 anys després, les'guerreres' deMiki Oca. Laselecció femenina ha derrotat aquest divendres Austràlia per 6-8 (1-2, 2-3, 1-1 i 2-2) i s'ha proclamat per primera vegadacampiona del mónals Mundials de casa.

Després de perdre l'any passat la final dels Jocs Olímpics de Londres davant Estats Units, a qui a Barcelona han derrotat en quarts, la generació deJennifer Pareja,Anni Espar,Laura Ester,Mati Ortiz,Roser Tarragó,Andrea Blas i tantes altres ha assolit merescudament el cim del waterpolo mundial.

Pareja, la millor jugadora

Notícies relacionades

Lacapitanade la selecció, Jennifer Pareja, ha estat nomenadamillor jugadoradels Mundials de Barcelona, mentre que la seva companyaLaura Esterha rebut el guardó que l'acredita commillor porteradels campionats. Les dues jugadores de l'equip de Miki Oca han estat elegides també en l'equip idealdel campionat femení.

El set perfecte dels Mundials el conformen, a més d'Ester i Pareja, les hongareses Barbara Bujka i Rita Kesztheli, l'holandesa Lieke Klaasen, la russa Ekaterina Prokofyeva, així com l'australiana Rowena Webster. El guardó a lamàxima golejadorase l'ha emportat l'holandesaLieke Klaasen, que en aquest torneig ha anotat un total de 25 gols. Aquest reconeixement individual ha sortit de la votació dels periodistes que han cobert el campionat.