CICLISME

El francès Gallopin dóna la campanada a la Clàssica de Sant Sebastià

El ciclista del Radioshack Leopard s'imposa en solitari al gran favorit, Valverde, que ha acabat segon

Alejandro Valverde (esquerra) felicita Tony Gallopin, al podi de la Clàssica de Sant Sebastià.

Alejandro Valverde (esquerra) felicita Tony Gallopin, al podi de la Clàssica de Sant Sebastià. / JUAN HERRERO (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El corredor francèsTony Gallopin (Radioshack Leopard) ha donat la sorpresa aquest dissabte al vèncer en solitari la 33a edició de laClàssica San Sebastián-San Sebastián, per davant del gran favorit,Alejandro Valverde, i deRoman Kreuziger. La carrera, de 232 quilòmetres, s'ha disputat amb una forta calor, però amb absència de sol, cosa que ha castigat menys un grup que acumulava en molts casos el cansament del recent Tour de França.

Com és habitual en aquesta prova, hi ha hagut una llarga escapada més o menys consentida que ha animat la primera meitat del dia, al formar-se un grup que han comandatOlivier Kaisen, Luca Wackermann iMatthias Krizek, que han arribat a superar els 10 minuts d'avantatge. ElMovistar ha esperat el seu moment, que ha arribat en el segon pas per l'alt de Jaizkibel, un autèntic trencacames. Allà, l'equip deValverde ha mogut fitxa, ha neutralitzat els intents d'escapada i ha començat a treballar seriosament per al seu cap de files, que ha cobrat més valor amb cada quilòmetre que passava.

Un dels seus companys, el colombiàNairo Quintana, segon a la ronda francesa, ha fet un primer cribratge que han evitat Robert GesinkiAlberto Contador. El pilot s'ha anat desmembrant i a 25 quilòmetres per al final, a la localitat d'Irun,Valverde ja ha exercit de líder en un grup en què figuraven també noms importants comMikelNieve, Nicolas Roche, Juan Antonio Flecha, Mikel Astarloza i el mateixGallopin.

En lapujada a Arkale, a 15 quilòmetres per al final, el francès ha atacat i ha obert en forat convertint en impossibles els esforços per enxampar-lo deRoche iLanda, que s'han integrat en un grup més ampli, ambValverde iKreuziger entre ells, buscant encalçar-lo.Gallopin ha aguantat les diferències i a 4 quilòmetres per al final treia 25 segons als seus perseguidors.

Landaha tractat d'enxampar-lo a lapujada a Miracruz, a escassos quilòmetres de la meta del Boulevard donostiarra, però les forces no donaven més de si i el corredor delRadioshacks'ha plantat a la meta en solitari per disfrutar del seu triomf. En l'esprint dels perseguidors,Valverde ha estat el més ràpid i ha quedat segon per davant deKreuziger.

Classificació de la Clàssica de Sant Sebastià:

1. Tony Gallopin (Fr/ RadioShack Leopard)

2. Alejandro Valverde (Esp/Movistar) a 26 segons

3. Roman Kreuziger (CZE/Saxo) a 28 segons

4. Mikel Nieve (Esp/Euskaltel) a 28 segons

5. Nicolas Roche (Irl/Saxo) a 29 segons

6. Mikel Landa (Esp /Euskaltel) a 34 segons

7. Moreno Moser (Ità /Canondale) a 51 segons

8. Pieter Serrry (Bel/Omega Parma) a 51 segons

Notícies relacionades

9. Bauke Mollema (Ned/Belkin) a 51 segons

10. Silvayn Chavanel (Fra/Omega Parma) a 51 segons.