TOUR DE FRANÇA

Rui Costa repeteix triomf i apunta la segona victòria al Movistar

Purito torna a atacar, davant un Contador que ha controlat la carrera i la segona plaça

Froome segueix líder després d'una etapa en què l'esforç del dia anterior ha deixat marca

Chris Froome, líder del Tour, seguit de prop per Nairo Quintana, tercer a la general, durant la 19a etapa de la ronda, als Alps.

Chris Froome, líder del Tour, seguit de prop per Nairo Quintana, tercer a la general, durant la 19a etapa de la ronda, als Alps. / JEFF PACHOUD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Le Grand-Bornand (Enviat especial)

Rui Costa, portuguès de 26 anys, és dels que mai fallen quan es cola en una escapada. Sap mesurar les forces i calcular quin és el dia idoni. Va pensar, i el van ajudar al seu equip, elMovistar, que les forces dels líders anirien molt justes, després de l'esforç de l'Alpe d'Huez. I per això aquest divendres no ha desaprofitat l'ocasió per tornar a situar-se en l'escapada bona,tal com va fer dimarts a Gap, en l'aperitiu prealpí delTour de les 100 edicions.

Ha estat pacient quanPierre Rolland s'ha escapat, extraordinària pallissa en solitari. I ha demarrat en l'instant just de la Croix Fry, just quan ha començat a ploure als Alps. Ja ningú l'ha enxampat.Segona victòria personal, tercera en el seu palmarès a les seves participacions a la ronda francesa i, també,segon triomf del Movistar, equip que té situat aNairo Quintana en tercera posició, que dijous va col·locarAlejandro Valverde entre els 10 primers i que ja s'ha oblidat de lamentar la mala sort que el murcià va tenir fa una setmana, per una avaria, quan anava el segon de la general.

Rui Costa ha estat el vencedor entre els escapats. Per darrere, el Saxo-Tinkoff ha guardat la roba, s'ha aliat ambChris Froome, elmallot groc, en el control de l'etapa, i ha protegit les esquenes d'Alberto Contador, de la seva segona plaça, davant el nervi i les forces, aparentment millors, deQuintanai dePurito Rodríguez, que va cinquè però que vol pujar al podi dels Camps Elisis, el diumenge, en horari nocturn.

Notícies relacionades

No obstant, en la pujada de la Croix Fry,Puritoha passat a l'acció per trencar la tranquil·litat aparent. I, atacant-se, uns i altres han arribat a Le Grand Bornand, antepenúltima etapa del Tour i penúltima de muntanya. Aquest dissabte, jornada curta, 125 quilòmetres, un continu pujar i baixar, dia explosiu, com li agrada al corredor català. S'arriba aSemmoz, cim inèdit als afores d'Annecy, i dura com el pa d'una setmana. Un altre dia de ciclisme amb molts quirats.