TOUR DE FRANÇA

Froome impedeix la festa total espanyola en l'última contrarellotge

Contador es queda a 9 segons de la victòria, per davant d'un gran Purito i es col·loca a la segona plaça de la general

Christopher Froome, durant la segona contrarellotge del Tour, que ha guanyat.

Christopher Froome, durant la segona contrarellotge del Tour, que ha guanyat. / JEAN-PAUL PELISSIER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Chorges (Enviat especial)

Chris Froome, gairebé un ésser d'una altra galàxia, ha impedit aquest dimecres la festa espanyola en l'última contrarellotge del Tour, més aviat una cronoescalada, on han ressorgit Alberto Contador i Purito Rodríguez, segon i tercera de l'etapa, amb dues grans actuacions. El britànic, mallot groc de la ronda francesa de les 100 edicions, només ha tret 9 segons al madrileny, un més al català, en una sensacional jornada de ciclisme d'altíssim nivell.

Notícies relacionades

Contador ha desplaçat l'holandès Bauke Mollema de la segona posició de la general i fins i tot el seu company i 'delfí' Roman Kreuziger, ara tercer, també ha superat el líder del Belkin, que ha tingut una actuació molt fluixa. Alejandro Valverde ha estat cinquè en l'etapa. Al final, els meteoròlegs que havien previst una tempesta fortíssima s'han equivocat i només han caigut quatre gotes que, en canvi, han fet que els descensos fossin molt perillosos.

El ciclista madrileny, a la meta de Chorges, ha manifestat que no es conforma amb la segona plaça, que té un gran equip i que continuarà bregant per una primera posició de la “qual està més a prop”. Aquest dijous es disputa l'etapa reina del Tour amb la novetat de dues ascensions a Alpe d'Huez, en la primera de les tres etapes per la serralada alpina.