TOUR DE FRANÇA

Contador: "Froome està impressionant, és el millor"

El ciclista britànic afirma que guanyar la segona contrarellotge "ha sigut una sorpresa"

Alberto Contador, en plena cronoescalada entre Embrun i Chorges.

Alberto Contador, en plena cronoescalada entre Embrun i Chorges. / JACKY NAEGELEN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Chorges (Enviat especial)

Chris Froome està intractable. Aquest dimecres s'ha imposat en la contrarellotge de 32 quilòmetres entre Embrun i Chorges, per davant d'Alberto Contador, que s'ha quedat a nou segons però ha recuperat la segona plaça de la general. El britànic nascut a Kenya ha fet un pas més en el seu camí cap a París i això que "no pensava guanyar". "L'objectiu era no córrer riscos", ha afirmat al finalitzar l'etapa.

"He tingut una mica de pluja a la segona baixada. Aquest matí creia que perdria una mica de temps, guanyar ha sigut una sorpresa", ha afegit el ciclista de l'Sky. La seva prioritat era guardar unes quantes forces per a la dura etapa d'aquest dijous, amb un doble ascens al mític Alpe d'Huez. "Serà una pujada molt difícil i la baixada també és molt perillosa, espero fer-ho sense riscos", ha comentat. No sortirà pel triomf, ha asseverat, però sí a "conservar el mallot groc".

S'ha de seguir intentant-ho

El seu principal rival, Contador, tractarà de posar-li les coses difícils, encara que ha reconegut que "Froome és el millor". "Ha sigut una pena perquè he fet una bona contrarellotge, però ell està impressionant, tant en els ports com en la crono", ha dit sobre l'etapa d'aquest dimecres.

El ciclista madrileny tampoc ha volgut arriscar gaire. "He fet el que he pogut i he aixecat el peu als revolts. Després de la caiguda [en l'etapa anterior], estic millor però sempre vas més amb compte", ha detallat. "Demà és una etapa bonica i ho seguiré intentant", ha conclòs el cap de files del Saxo.

A pel triomf en una etapa

Notícies relacionades

L'altre protagonista de la jornada, Purito Rodríguez, tercer a 10 segons de l'"extraterrestre"  --com defineix Froome--, es va marcar com a repte "marxar orgullós" de la ronda francesa i sembla que així serà. "Ho he fet millor del que m'esperava. M'he trobat molt bé. Als Pirineus he estat molt trist, però aquí, als Alps, m'estic trobant com volia. Esperem que segueixi així", ha declarat només creuar la línia de meta.

"Lluitaré per guanyar una etapa, sé que és difícil perquè aquí estan els millors del món i per al mi estar entre ells és ja un orgull", ha conclòs.