TOUR DE FRANÇA

El Movistar s'apunta una etapa gràcies al portuguès Rui Costa

Contador ataca tres vegades pujant i dues baixant, cau i arrossega Froome en un final vibrant

Un eufòric Rui Costa es disposa a travessar la meta de la 16a etapa del Tour a Gap.

Un eufòric Rui Costa es disposa a travessar la meta de la 16a etapa del Tour a Gap. / GUILLAUME HORCAJUELO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Gap (Enviat especial)

Rui Costa ha recompensat aquest dimarts el conjunt Movistar, que lluitava per una victòria d'etapa, després de guanyar al Giro, després d'haver-ho fet l'any passat en les tres grans. Gràcies a una bona col·locació en la fuga del dia, el ciclista portuguès ha triomfat a Gap, la porta dels Alps, en la primera etapa de la setmana gran del Tour de les 100 edicions.

El conjunt de Telefónica perseguia la classificació general amb Alejandro Valverde. Tot se'n va anar en orris divendres passat, quan per culpa d'una avaria el murcià va cedir 10 minuts i va perdre qualsevol possibilitat de lluitar per un lloc d'honor --llavors era segon-- en la general. La direcció de l'equip va frenar Rui Costa, que estava en el 'top-ten', per ajudar Valverde, sense èxit. Des d'aleshores va canviar el seu objectiu en la carrera i aquest dimarts ha obtingut la recompensa, en el que ha estat la seva segona victòria personal en la carrera.

Notícies relacionades

Lluny d'anotar-se l'etapa com de transició, les acceleracions inicials de Purito Rodríguez i l'ofensiva d'Alberto Contador han dibuixat un final vibrant. En tres ocasions ha atacat el ciclista de Pinto pujant, on s'ha trencat el pilot. I dues vegades més ho ha fet baixant, arriscant, fins a anar per terra i arrossegar Chris Froome, el líder, que ha hagut de refugiar-se al prat, a prop de l'històric accident del 2003 que va acabar amb Josefa Beloki a l'hospital i amb Lance Armstrong, esborrat ara de la història de la prova, corrent camp a través.

Aquest dimecres, la segona i última cita de contrarellotge, pràcticament una cronoescalada de 32 quilòmetres, amb dos ports de segona pel camí, un descens, el primer, molt perillós pels voltants del llac de Serre-Ponçon.