TOUR DE FRANÇA

Quintana: "Mai havia vist pujar a ningú tan fort com Froome"

Valverde confirma que ajudarà en "tot el que calgui" el seu company colombià als Alps

Nairo Quintana, en plena ascensió del Mont Ventoux, aquest diumenge.

Nairo Quintana, en plena ascensió del Mont Ventoux, aquest diumenge. / GUILLAUME HORCAJUELO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Avinyó (Enviat especial)

Nairo Quintana és el líder per accident delMovistaren aquestTour. Va arribar a la ronda francesa a aprendre, a buscar experiència, a guanyar una etapa i a tractar d'adjudicar-se en propietat elmallot blanc, el que identifica el millor jove menor de 25 anys classificat en la general, mallot que va recuperar iumenge en l'etapa del Mont Ventoux. No obstant, l'avaria d'Alejandro Valverde divendres, quan anava segon de la general, que li va fer perdre 10 minuts, l'ha obligat a ocupar el lideratge de files del conjunt de Telefónica.

Notícies relacionades

"Mai havia vist pujar ningú tan fort com[Chris] Froome. Si li donava relleus era perquè cada vegada que es posava al capdavant em treia de punt i, anant jo al davant, alentia el ritme. Està molt fort, però jo seguiré atacant, vull guanyar una etapa, lluitar pel podi. I, a més, sóc aquí per aprendre'n perquè sé que un dia puc guanyar aquesta carrera", ha explicat aquest dilluns el jove colombià, de 23 anys, que viu habitualment a Pamplona.

Valverde, al seu hotel al sud d'Avinyó, on el Movistar passa la segonajornada de descans, ha tornat a lamentar la mala sort que va patir divendres per culpa de la seva avaria. Ha indicat que està molt bé de forma, que ajudarà en "tot el que calgui Quintana" i que "passi el que passi" serà el líder del seu equip a laVuelta, que comença a l'agost.