Purito: "Vull fer coses importants als Alps"

El ciclista català explica que la caiguda de Montpeller va ser important i que li va restar efectivitat als Pirineus

Joaquim ’Purito’ Rodríguez.

Joaquim ’Purito’ Rodríguez. / REUTERS / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Vaison la Romaine (Enviat especial)

Joaquim 'Purito' Rodríguez va retrobar el seu cop de pedal en els dos últims quilòmetres de l'ascensió alMont Ventoux, on va capturar Alberto Contador, onMikel Nieve es va enganxar a la seva roda per disputar-se entre els dos a l'esprint la tercera plaça de l'etapa que va guanyarChris Froome. El ciclista català confia en les seves forces per "fer coses importants alsAlps".

Notícies relacionades

Purito ha confessat aquest dilluns a EL PERIÓDICO que la caiguda que va patir en l'etapa que va finalitzar aMontpeller, en la primera setmana, va tenir conseqüències més serioses que les que va creure en un principi. "La caiguda va ser important; entre altres coses perquè a conseqüència del cop, al matí, en l'etapa d'Ax-3-Domaines estava inflat i gairebé un quilo i mig per sobre del meu pes. En aquestes condicions el meu rendiment va baixar considerablement en la primera etapa de muntanya. Me'n vaig anar dels Pirineus molt desil·lusionat".

No obstant, el líder delKatuixa ha recuperat l'alegria i afronta la part més decisiva de muntanya amb molta moral. "Queda muntanya i etapes per fer aquestes coses importants de les quals va parlar. Froome està molt fort però hem d'esperar com s'esdevenen les coses. Si el seu equip torna a fallar com als Pirineus, ell ho pot passar molt malament, sobretot en l'etapa del Grand Bornand, amb ascensions tan dures com La Madeleine".