TOUR DE FRANÇA

Contador: "L'objectiu és guanyar el Tour"

El ciclista madrileny afirma que tant li fa quedar segon que desè i que té una etapa marcada per posar la ronda francesa de cap per avall

Alberto Contador es refresca durant l’ascens al Mont Ventoux, aquest diumenge.

Alberto Contador es refresca durant l’ascens al Mont Ventoux, aquest diumenge. / JOEL SAGET (AFP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Avinyó (Enviat especial)

Res ha canviat en l'objectiu d'Alberto Contador. No l'interessa el podi, tant li fa quedar "segon que desè" alTour del centenari perquè "l'objectiu és guanyar a París". No ha canviat res. Ho intentarà perquè té una etapa marcada, que no ha descobert, en qupe té la intenció de posar la ronda francesa de cap per avall. Així s'ha manifestat aquest dilluns en una concorreguda roda de premsa que ha celebrat en un hotel als afores d'Avinyó, on descansa bona part de la prova.

"L'objectiu és guanyar el Tour. Està difícil perquè[Chris] Froome es troba a un nivell per sobre i en el tu a tu no el puc batre. No obstant, aquesta última setmana presenta etapes amb ports encadenats on es poden fer coses. Per a mi quedar segon o desè no és important", ha insistit Contador.

Notícies relacionades

El ciclista madrileny posarà en practica el 'pla B' que ja va anunciar a finals de juny, en les jornades prèvies a l'inici de la carrera, per si se li torçaven les coses . El setembre passat va guanyar laVuelta a l'atacar des de lluny en una anomenada etapa de transició. Aquesta etapa, que no ha volgut revelar aquest dilluns per qüestions estratègiques, existeix a la ronda francesa, la té anotada en vermell i allà serà on es jugarà el tot pel tot. "Existeix aquesta etapa i la tinc anotada. És una etapa on pot ser un bondia per a mi i en què hauréd'aprofitar l'oportunitat. A la resta hauré d'atendre com va la carrera iimprovisar sobre la marxa. ¿Quina etapa és? Prefereixo no descobrir-la", ha dit.

Des d'aquest dimarts (arribada a Gap, port dur i curt), demà una contrarellotge que és més aviat una cronoescalada i, a partir de dijous, la duríssima trilogia alpina. "Ho intentaré encara que aquí el rival està més fort que a la Vuelta i la diferència, més gran". El podi, ha repetit, és un premi menor. A Contador sols li val la victòria. Així ho ha dit i així ha insistit que correrà fins a París.