TOUR DE FRANÇA

Rojas es queda sense premi en una etapa que sí que ha estat de transició

L'italià Trentin triomfa a Lió, on el murcià del Movistar s'ha hagut de conformar amb la quarta plaça

Matteo Trentin, eufòric després de guanyar a l’esprint la 14a etapa del Tour, a Lió.

Matteo Trentin, eufòric després de guanyar a l’esprint la 14a etapa del Tour, a Lió. / JEFF PACHOUD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Lió (Enviat especial)

AlTour no hi ha res barat, res fàcil, res senzill. No té pietat de ningú. Escapar-se és difícil, i triomfar, encara més. No val ser un bon esprintador, hi juga la bona sort, la que sembla que ha deixat de somriure alMovistar, que aquest diumenge vol triomfar alVentoux per treure's de sobre les penes per l'avaria mecànica d'Alejandro Valverde, divendres, en una etapa marcada pel vent.

Lió, aquest dissabte, es presentava amb un menú de petits ports, pels voltants del Massís Central, que convidaven a una nova ofensiva, amb un terreny molt més adequat que el de divendres, totalment pla. No obstant, tan alt i difícil és el 'Gegant de Provença', tan gran va ser l'esforç del dia abans, que el pilot dels il·lustres ha decidit agafar-se el dia amb calma, després d'uns 90 quilòmetres inicials correguts amb el ganivet a la boca. S'ha format la fuga. José Joaquín Rojas, entre els elegits. Ha intentar col·locar-se en l'esprint final, però s'ha tallat el grup, molt esforç i poca recompensa.

Notícies relacionades

La victòria ha correspost a l'italiàMatteo Trentin, integrant d'unOmega que col·lecciona victòries a la ronda francesa com si fossin bolets a la tardor. A més, ha reconfortat el ciclisme italià que, sense ningú destacat a la general, tampoc havia guanyat cap etapa.

Chris Froome,tranquil i sense problemes, ha mantingut el mallot groc.Alberto Contador segueix instal·lat en la tercera plaça de la general. La cita següent, important i bonica, històrica i immortal, imatge de la Provença, la muntanya de les muntanyes, elVentoux, on s'arriba després d'uns exagerats 242,5 quilòmetres, l'etapa més llarga del Tour de les 100 edicions.