TOUR DE FRANÇA

Nou contratemps per a l'Sky de Froome

El noruec Boason Hagen, que es va fracturar l'omòplat dret en una caiguda a prop de Tours, ha abandonat la carrera

Edvald Boasson Hagen, amb molèsties en l’espatlla, a punt de travessar la meta a Tours.

Edvald Boasson Hagen, amb molèsties en l’espatlla, a punt de travessar la meta a Tours. / AFP / JEFF PACHOUD

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Tours (Enviat especial)

L'Sky deChris Froome està en quadro quan s'ha iniciat la segona fase delTour de les 100 edicions i a falta del menú principal de muntanya. El noruecEdvald Boasson Hagen, un dels principals gregaris del mallot groc, ha patit "unapetita fractura del cap de l'húmer i l'omòplat dret", segons ha comunicat el servei mèdic de la ronda francesa al final de la12a etapa, que ha guanyat Marcel Kittel. L'ajudant de Froome ha estat el principal damnificat en lamultitudinària caiguda que s'ha produït en la preparació de l'esprint, en l'anomenada zona de seguretat, els últims tres quilòmetres, on no es prenen temps en cas que es produeixi un accident.

El panorama de l'Sky és preocupant amb 12 etapes disputades. Boasson Hagen es resistirà a l'abandonament però, si continua a la ronda francesa, correrà molt debilitat de salut. L'equip ja va perdre a qui es considerava com el principal col·laborador de Froome en la muntanya, el bielorúsVasili Kirienka, que va entrar fora de control, a causa de l'ofensiva del Movistar, en la segona etapa pirinenca. El britànicGeraint Thomas va anar per terra Bastia, en la primera jornada, i des d'aleshores vol però no pot ajudar el seu líder. Peter Kennaugh, que tenia la missió de marcar el ritme del pilot en els primers ports de muntanya, va acabar en un precipici pirinenc diumenge passat, així que corre lesionat.

Notícies relacionades

ADavid López, exciclista del Movistar fitxat per l'Sky per a la muntanya, se l'ha vist lluny de la seva millor forma. I Richie Porte, que després del seu enfonsament als Pirineus quan era segon de la general ha deixat qualsevol lluïment en la classificació, és ara el lloctinent del líder en la muntanya, ja que els altres dos corredors sans de l'equip,Konstantin SiutsouiIan Standard, són especialistes en el pla.

Per tant, vista la crítica situació del conjunt britànic, malgrat la solidesa de Froome, caldrà estar pendent de lesestranyes aliances, a partir del Ventoux.