TOUR DE FRANÇA

Flecha es queda a les portes de la glòria a Tours

El pliot captura el ciclista català a sis quilòmetres de la meta, on Kittel s'ha tornat a imposar a l'esprint

Marcel Kittel (dreta), després de guanyar una nova etapa del Tour del centenari.

Marcel Kittel (dreta), després de guanyar una nova etapa del Tour del centenari. / GUILLAUME HORCAJUELO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Tours (Enviat especial)

Tan a prop però tan lluny. Així és d'injust moltes vegades el ciclisme, que no se'n recorda de l'honor que mereixen els anomenats 'esforçats de la ruta', els que es fuguen a l'inici de l'etapa, els que es llancen a l'aventura sense importar-los el nombre de quilòmetres que acumulen les seves cames. Així ésJuan Antonio Flecha, un català que viu entre Castelldefels i la Cerdanya i que va néixer a Buenos Aires. Aquest any s'acomiada al final de temporada del ciclisme professional, en el conjunt holandèsVacansoleil, encara que després delTour encara li quedarà laVuelta.

A punt de complir els 36 anys,Flecha ho està intentant en aquesta edició de la ronda francesa. Va fugir a Còrsega, una i dues vegades. I el van enxampar en l'últim suspir. I aquest dijous ho ha fet aTours, a la riba del Loira i els seus castells. Que poc que li ha faltat. Que dur que és tant sovint aquest esport, que busca patrocinadors en temps de crisi i que es reposa de les seves ferides lluitant contra el dopatge, encara que a vegades, com aquest matí, no té sentit despertar els corredors a les 6.30 hores per sotmetre'ls a uncontrol per sorpresa. Els mateixos resultats es donen un parell d'hores més tard i, de vegades, no és just fer-los matinar quan els espera una etapa de 218 quilòmetres, massa plana, a vegades avorrida. ¿Per què no aprèn el Tour de les emocions que amaguen el Giro i la Vuelta?

Notícies relacionades

Capturat Flecha, a falta de sis quilòmetres, ha arrencat la batalla per col·locar-se bé en l'esprint. I com era d'esperar, nova caiguda, nous damnificats. Per poc fins i tot s'estampa en l'asfaltChris Froome, amb el seu mallot groc. Victòria deMarcel Kittel, la tercera. Derrota deMark Cavendish, que només suma un triomf i a qui li discuteixen el seu poc 'fair-play' a Saint-Malo i a qui uns 'hooligans' del ciclisme, que també existeixen, li van llençar orins que portaven en una ampolleta durant lacontrarellotge del Mont Saint-Michel.

Aquest divendres, de nou, jornada plana, de 173 quilòmetres, entre Tours i Saint Amand Montrond, on està el quarter general d'instrucció de la Gendarmeria francesa.