Anar al contingut

CICLISME

L'Euskaltel necessita un patrocinador per evitar la desaparició

L'equip afirma que el seu "projecte actual és insostenible" per la caiguda de les ajudes de les institucions públiques

Euskaltel ha informat aquest dimarts que la falta d'ajudes de les institucions públiques per al seu equip ciclista fa "insostenible la continuïtat del projecte en el seu model actual", i per aquest motiu considera imprescindible l'entrada d'un nou patrocinador per al seu manteniment en l'elit esportiva.

El grup esportiu basc recorda que l'operador de telefonia aporta el 2013 "set dels nou milions d'euros de pressupost" de l'equip, el doble que en temporades anteriors a causa d'aquesta absència de recolzament institucional, segons informa en un comunicat. "Euskaltel no pot sostenir en solitari aquest projecte. Aquesta situació és inviable en el futur, per això l'única forma d'intentar garantir la sostenibilitat del projecte és aconseguir un nou patrocinador", subratlla.

En el comunicat, a més, s'explica que "des del moment" en què els organismes públics van confirmar la "impossibilitat" de mantenir l'aportació econòmica, els rectors de l'equip van començar la recerca d'un nou patrocinador tant en l'entorn de la companyia "com en l'exterior". "Desgraciadament, la recerca de noves marques patrocinadores per a l'equip ciclista en el nostre entorn ha resultat del tot infructuosa. En l'actual conjuntura de crisi econòmica a Euskadi, per una part, i de crisi en el patrocini esportiu-ciclista a Europa, per una altra, buscar patrocinis és una tasca àrdua i difícil", es lamenta.

L'equip informa també que "en aquest moment es mantenen negociacions obertes amb diferents possibles patrocinadors per intentar garantir la sostenibilitat de l'equip a futur, el gran objectiu d'Euskaltel com a sortida davant aquesta situació adversa". "Tots els esforços de la companyia estan en aquest moment dirigits a aconseguir aquest nou patrocinador, i per això s'esgotaran fins al límit les possibilitats de negociació obertes en els terminis que marquen els organismes internacionals", s'explica.

L'esquadra basca, la més veterana internacionalment amb 19 anys de vida, recorda que Euskaltel ha aportat "més 45 milions d'euros" des que va començar a patrocinar a l'equip ciclista basc a finals del 1997.

0 Comentaris
cargando