TOUR DE FRANÇA

L'alemany Kittel repeteix triomf a l'esprint en l'etapa del vent

El Mont Saint-Michel es prepara per a la cita de la primera contrarellotge individual

Marcel Kittel es disposa a travessar la meta de la 10a etapa del Tour.

Marcel Kittel es disposa a travessar la meta de la 10a etapa del Tour. / JEFF PACHOUD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Saint-malo (Enviat especial)

El pilot delTour de França no para de tenir ensurts. I aquest dimarts, si en lloc de ser la primera jornada de la segona setmana de competició hagués estat el primer o el segon dia de la ronda, amb els nervis a flor de pell, les caigudes haurien estat la senya d'identitat de l'etapa.

Afortunadament, a mesura que avancen els dies i el cansament s'apodera del pilot, també hi regna més la tranquil·litat. Perquè el vent que domina la Bretanya, aquest dimarts, podia haver causat seriosos problemes i fet mal a més d'un corredor. Al final, la 10a etapa, entreSaint-Gildas-des-BoisiSaint-Malo, s'ha resolta l'esprint amb triomf de l'alemanyMarcel Kittel. Sense problemes per aChris Froome al capdavant del pilot i per aAlejandro Valverde com  a segon classificat de la general.

Cavendish, descol·locat

Notícies relacionades

Cavendish, descol·locatNomés la caiguda de l'holandèsTom Veelers, a falta de 100 metres per a la línia d'arribada, ha enterbolit l'arribada. Se n'ha anat per terra quan intentava llançar el seu companyKittel, que també va vèncer en la jornada inaugural de Bastia. El contratemps ha descol·locatMark Cavendish,que s'ha quedat un altre dia sense poder assaborir la victòria. Només ha aconseguit un triomf en aquest Tour de les 100 edicions, molt poc botí per a ell.

Aquest dimecres el guió serà diferent. ElMont Saint-Michel, una de les joies turístiques de França, es prepara per acollir la primera contrarellotge individual de la prova. Seran 33 quilòmetres amb la figura deFroome com a principal candidat. Els ciclistes espanyols --amb Valverde iAlberto Contadoral capdavant, sense oblidarPurito Rodríguez--ja tenen assumit que perdran temps amb el mallot groc. Entra dins dels càlculs. Ells esperen la fase final de la muntanya;  iumenge, elMont Ventoux, el primer cim en el nou horitzó del Tour.