Anar al contingut

EL TOUR DE FRANÇA

Froome es vesteix de groc als Pirineus

El britànic ataca a Ax-3-Domaines, on Contador té un mal dia i Valverde s'enfila a la tercera plaça de la general

SERGI LÓPEZ-EGEA / Ax-3-Domaines (enviat especial)

La temporada de Chris Froome no ha estat un miratge i aquest dissabte ho ha demostrat al cim d'Ax-3-Domaines, on ha estat el més fort al guanyar l'etapa i vestir-se amb el mallot groc. La primera de les dues jornades als Pirineus ha estat marcada per un atac llunyà del colombià del Movistar Nairo Quintana, nou jersei blanc (el dels joves menors de 25 anys), a Pailhères, que ha posat de cap per avall l'etapa. A Ax-3-Domaines, en un mal dia d'Alberto Contador, Alejandro Valverde ha estat tercer per darrere de Froome i del seu company Richie Porte i ara ocupa la tercera plaça de la general.

L'Sky era l'equip que feia por i per mirar de trencar-lo era necessari atacar des de lluny. Així ho ha fet el Movistar, amb el jove Quintana, de 23 anys, a 37 quilòmetres de la meta. L'Sky ha començat a perdre unitats amb el moviment del conjunt espanyol; no obstant, Froome no només ha mantingut el nivell sinó que ha agrupat els seus pocs companys i a falta de cinc quilòmetres per a la meta ha llançat un atac sec que ningú ha pogut seguir. Valverde ho ha intentat, però ha preferit mantenir el seu ritme. Contador, en canvi, ha cedit terreny, igual que Purito Rodríguez, a qui no ha servit conèixer l'ascensió de memòria.

Froome ha entrat en solitari i ha guanyat 51 segons al seu company Porte. Valverde ha creuat la meta en tercera posició a 1.08 minuts del nou mallot groc. Contador ha arribat a 1.45 minuts, en el mateix grup que Quintana i Igor Anton, i Purito, a 2.02 minuts. En la general, Valverde és tercer, a 1.25 minuts; Contador ocupa la setena plaça a 1.51 minuts, mentre que Purito és novè, a 2.31 minuts.

Molta muntanya aquest diumenge, però lluny de meta

Aquest diumenge es disputa la segona etapa pirinenca, de 168,5 quilòmetres entre Saint Girons i Bagnères de Bigorre, que inclou les ascensions al Portet d'Aspet, Menté, Peyresourde, Val Louron i La Roquete d'Ancizan. Després de coronar aquest últim cim queden 30 quilòmetres de descens fins a la meta.

0 Comentaris
cargando