EL TOUR DE FRANÇA

'Tourminator' s'exhibeix per fi a la ronda francesa

Sagan recompensa el gran treball de l'equip Cannondale amb una victòria a Albi a les portes dels Pirineus

Sagan (esquerra) bat en l’esprint a Degenkolb.

Sagan (esquerra) bat en l’esprint a Degenkolb. / PASCAL GUYOT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ EGEA / Albi (enviat especial)

Li agrada que li diguin'Tourminator'. Es diuPeter Sagan i només té 23 anys. Si ja no és una estrella, que de fet ho és, està cridat a convertir-se en un dels grans reclams de l'univers ciclista en els pròxims 10 anys. Triomfar en una gran volta sempre ho tindrà complicat aquest jove eslovac, extravertit i que ja ha protagonitzat més d'un incident per culpa del seu caràcter, com enfrontar-se de paraula ambFabian Cancellara, absent delTour, otocar-li el cul a una hostessa al podi del Tour de FlandesTour de Flandes. Així és Sagan, per les coses bones i per a les dolentes, triomfador aAlbi de la setena etapa de la ronda francesa que aquest dissabte canvia totalment d'ambient per endinsar-se alsPirineus.

Notícies relacionades

Sagan ha recompensat l'extraordinari treball del seu equip, elCannondale, que s'ha esforçat fins al límit per anul·lar totes les etapes i deixar fora de combat la resta de corredors ràpids, poc a mics de les pujades (aquest divendres hi havia quatre petits ports pel camí), comMark Cavendish iAndré Greipel, entre altres. En canvi, el sud-africàDaryl Impey ha conservat el mallot groc.

Primer final en alt

Amb la victòria, Sagan mostra la seva candidatura a lluitar aquest any pel mallot verd de la regularitat, després de la seva gran presentació oficial la temporada passada a la ronda francesa. Aquest dissabte, en canvi, es van acabar les arribades massives i la por constant a les caigudes i els abandonaments. Aquest dissabte arriben els Pirineus, dues etapes, cap de setmana de pujades, la primera amb final en alt, aAx-3-Domaines, des de Castres i després de pujarPailhères, a 2.000 metres d'altitud, l'hora d'Alberto Contador,Chris Froome,Alejandro Valverde iPurito Rodríguez.