TOUR

Greipel guanya a Montpeller i Impey es converteix en el primer africà de groc

Purito acaba a terra sense conseqüències i el colombià Quintana s'estampa quatre vegades

El sud-africà André Greipel es col·loca el mallot groc a Montpeller, després de finalitzar la sisena etapa del Tour.

El sud-africà André Greipel es col·loca el mallot groc a Montpeller, després de finalitzar la sisena etapa del Tour. / NICOLAS BOUVY (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Montpeller (enviat especial)

André Greipelha estat l'afortunat en la ruleta delTour aquest dijous, amb la meta a Montpeller. El campió de ruta alemany, que milita alLotto, s'ha beneficiat de la caiguda deMark Cavendish (Omega Pharma) als últims quilòmetres, en una altra jornada marcada pels accidents i en què el sud-africàDaryl Impey (Orica) li ha pres al seu companySimon Gerrans el mallot groc. És el primer africà que lidera la ronda francesa des que es crear, el 1903. I tot ha pasat quan falta un dia (arribada a Albi des de Montpeller amb 205,5 quilòmetres) perquè apareguin els Pirineus.

Notícies relacionades

Amb el triomf,Greipel ha recompensat el seu equip, que ha patit la baixa del seu líder, el belgaJurgen van den Broeck, quart l'any passat als Camps Elisis, a conseqüència de la caiguda dimecres a Marsella, a falta de 300 metres per a la meta. Amb un genoll molt perjudicat, no podia pedalar i ha optat per l'abandonament.

A Montpeller s'hi ha arribat amb molts nervis, molta calor i amb diversos ciclistes afectats pels accidents del dia. Entre ells,Purito Rodríguez(Katuixa), que ha anat a terra al quilòmetre 82 i ha acabat molt enfadat, si bé, afortunadament, no té res greu.Nairo Quintana, el colombià delMovistar que aspira a ser una de les revelacions de l'edició número 100 del Tour, també ha acabat amb un genoll contusionat. El jove corredor, de 23 anys, ha anat a terra fins a quatre vegades durant la sisena etapa. Els nervis estan a flor de pell en la 'grande boucle'.