TOUR

Cavendish s'anota la seva 24a victòria a la ronda francesa

El ciclista de l'illa de Man ha estat el més ràpid a la cinquena etapa, que ha finalitzat a Marsella

Mark Cavendish travessa la meta de la cinquena etapa del Tour.

Mark Cavendish travessa la meta de la cinquena etapa del Tour. / JEAN-PAUL PELISSIER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Marsella (Enviat especial)

Mark Cavendish (Omega Pharma) continua fent història alTour de França. Va camí de convertir-se en un dels grans velocistes de tots els temps, potser el millor o almenys el més excel·lent en l'actualitat.

Aquest dimarts s'ha anotat el triomf aMarsella, on ha finalitzat la cinquena etapa de l'edició número 100 de la ronda francesa (des de Cagnes-Sur Mer, 228 quilòmetres). L'australiàSimon Gerrans (Orica) conserva el mallot groc, a l'espera de la sisena  jornada, que aquest dijous començarà a Ais de Provença i finalitzarà a Montpeller (176 quilòmetres).

Notícies relacionades

Una mica accidentada, amb les inevitables caigudes a la fase final i amb l'escapada consentida de sis corredors, entre ells la nota pintoresca del japonèsYukiya Arashiro,l'etapa s'ha resolt a l'esprint, onCavendish ha desmuntat la tesi del seu equip. Deien que estava malalt. Però ha aconseguit el seutriomf número 24 al Tour, als quals s'han de sumar 15 victòries més al Giro i 3 a la Vuelta. El britànic de l'illa de Man, amb 28 anys, acumula 42 triomfs en l'esprint de les grans voltes.

"Per ser honest, no ha sigut un esprint complicat. Només havia d'esperar la roda dels meus companys, que han fet un gran treball. He fet l'esforç quan quedaven 150 metres. No estic encara al 100%, però la victòria ha arribat i ara tinc una moral excel·lent", ha declaratCavendish a l'acabar la carrera.