LA RONDA FRANCESA

Bakelants aconsegueix un triomf que el vesteix de groc

El ciclista belga del Radioshack sobreviu in extremis a la persecució del pilot

Bakelants celebra el triomf i el liderat a la meta d’Ajaccio.

Bakelants celebra el triomf i el liderat a la meta d’Ajaccio. / GUILLAUME HORCAJUELO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Ajaccio (Enviat especial)

El belga Jan Bakelants s'ha vestit de groc després de guanyar la segona etapa del Tour de França. El ciclista del Radioshack ha estat el més fort (i el més llest) d'una escapada forjada en els últims quilòmetres d'una trencada etapa, i ha creuat la línia de meta només un segon al davant del pilot, encapçalat pel favorit per guanyar a Ajaccio, Peter Sagan.

Sense autocars que s'encallessin a la línia de meta com en la primera etapa (el Tour n'ha vetat el seu pas a l'arribada), l'etapa ha transcorregut per vies més normals. Dues cotes de tercera categoria i una de segona han eliminat tant el líder i guanyador de dissabte, l'alemany Marcel Kittel, que ha perdut gairebé 18 minuts, com el millor velocista de la carrera, Mark Cavendish, i això deixava Sagan com a màxim aspirant al triomf i al liderat.

Intents de Flecha

Notícies relacionades

No obstant, a la cota de Salarie, a 10 quilòmetres, han començat els atacs. Primer han estat Juan Antonio Flecha i Cyril Gautier, que després de deixar el català ha seguit intentant-ho. Quan faltava poc per coronar, Chris Froome ha llançat un atac que el pilot dels favorits ha resolt a l'acabar la baixada. Llavors s'ha format un grup al capdavant amb Flecha, Gorka Izaguirre, Massimiliano Mori, Sylvain Chavanel, Jakob Fuglsang i Bakelants. Els escapats no han obert un gran forat, però Bakelants ha persistit en l'esforç quan s'ha vist amb uns metres d'avantatge sobre els seus companys d'escapada i ha aconseguit travessar la meta amb un segon d'avantatge sobre el pilot.

Bakelants, guanyador del Tour de L'Avenir del 2008, va ser operat del genoll a principis d'any i només ha pogut competir 18 dies abans d'arribar al Tour. El tercer lloc al campionat belga de ruta era un bon presagi, però la victòria a Ajaccio confirma que està plenament recuperat de la intervenció.