ÒBIT

Manel Comas mor als 67 anys víctima d'un càncer

L'entrenador de bàsquet i comentarista va arribar a dirigir 11 equips i entre els seus èxits destaca una Recopa d'Europa, una Copa del Rei i una Copa Korac

1
Es llegeix en minuts

Estava convençut que guanyaria el partit més important de la seva vida. "La béstia no acabarà amb mi", assegurava Manel Comas als seus. Però el càncer de pulmó és un dur rival. Massa per a l'entrenador de bàsquet i comentarista, que ha mort aquest dilluns als 67 anys, segons ha informat l'ACB al seu compte de Twitter.

'El Xèrif', com se l'anomenava pel seu fort caràcter i temperament dins i fora de les pistes, era un dels tècnics espanyols més il·lustres. Va començar a entrenar als anys 70 i al llarg de la seva carrera va arribar a dirigir fins a 11 equips diferents en la màxima categoria, amb els quals va aconseguir 392 victòries, xifra només superada per Aito García Reneses. 

Els seus èxits esportius més grans els va aconseguir al frente del Joventut de Badalona, el CAI Saragossa i el Baskonia. Com a preparador de l'equip vitorià, va conquistar una Recopa d'Europa i una Copa del Rei, i amb el català, la Copa Korac. També es va posar al frente del Cáceres, el Barcelona, el Manresa, el Valladolid, el Múrcia i el Cajasol, entre altres.

Notícies relacionades

En la seva última etapa va treballar com a comentarista de bàsquet en TVE, labor que va deixar el gener del 2012 després d'anunciar la seva malaltia. Va tornar momentàniament vuit mesos després i va tornar a retirar-se tras l'última Copa del Rei, al febrer, moment en el que va decidir concentrar-se en la lluita contra la malaltia que finalment le ha derrotat.

Fa unes setmanes va transcendir la notícia de la seva presumpta implicació en un cas d'abusos sexuals, que hauria comès el 2008 contra dues adolescents quan era entrenador del Cajasol. La fiscalia havia demanat cinc anys de presó. Comas va negar rotundament els fets.