Samuel Sánchez s'imposa en l'etapa reina del Dauphiné

Contador, Purito i Valverde es proven en una jornada que ha circulat per Alpe d'Huez amb Froome de líder

Samuel Sánchez celebra la victòria en l’etapa reina del Critèrium del Dauphiné.

Samuel Sánchez celebra la victòria en l’etapa reina del Critèrium del Dauphiné. / AP / LAURENT CIPRIANI

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Ni Samuel Sánchez ni l'Euskaltel portaven una temporada brillant. El ciclista asturià va voler renunciar al Tour, com així va ser, per provar sort en un Giro, en què només va trobar el toc idoni de pedal en les últimes etapes, massa tard i amb excessiva neu a la carretera. L'Euskaltel ha apostat aquest any per capgirar totalment els seus orígens: menys bascos a les seves files i més ciclistes de fora amb punts al seu caseller per guanyar etapes, per escalar posicions al circuit World Tour, on fins avui, i de la mà del seu corredor insígnia, el de sempre, no havien aconseguit ni una sola victòria.

Notícies relacionades

'Samu' ha volgut regnar als Alps, ni més ni menys que en la jornada reina del Critèrium del Dauphiné, en un dia en què els ciclistes han transitat per Alpe d'Huez, molt lluny de la meta perquè ningú qüestionés els seus rivals, i amb l'únic objectiu de conèixer la nova via cap al cim de Sarenne, una antiga pista forestal i d'esquí, ara asfaltada, i que permetrà als corredors del Tour, ja al juliol, pujar dues vegades al famós cim dels 21 revolts. Samuel Sánchez, amb el permís d'Alberto Contador, reciclat com a gregari de luxe en favor del seu company australià Michael Rogers, ha triomfat a l'estació de Superdévoluy, un cim que aquest dissabte s'ha presentat en societat com a aspirant a acollir en un futur no gaire llunyà una arribada de la 'grande boucle'.

L'etapa, a part del triomf de 'Samu', ha servit perquè es veiessin diversos detalls interessants, de cara a la ronda francesa, més enllà del liderat de Chris Froome, que no ha passat per problemes a falta d'un dia perquè acabés el Dauphiné. S'ha vist com Alejandro Valverde ha buscat atacs llunyans, en una jornada amb massa vent de cara. S'ha observat com a poc a poc Purito Rodríguez va entrant en calor de cara al Tour. Ha atacat dues vegades. Però, sobretot, s'ha evidenciat el que ja ha quedat clar en la persona de Contador. El Dauphiné, més enllà dels problemes en la contrarellotge, en un dia amb massa al·lèrgia per treure conclusions, està sent només un laboratori de proves amb la mirada posada a París. En l'etapa reina Contador només ha treballat per a Michael Rogers, que volia, com així ha sigut, desplaçar el seu compatriota Rohan Dennis, de la tercera plaça de la general, del podi per tant. I amb aquesta intenció, com a lloctinent de luxe, ha treballat Contador en l'última pujada. I ho ha fet sense buscar un ritme explosiu que servís per cremar l'escapada del seu amic 'Samu'. Només per recompensar Rogers, a qui necessitarà, com el que més, en les etapes de muntanya del Tour. Aquest dissabte, més que un gregari, Contador s'ha guanyat un amic australià.