Froome venç als Alps davant un Contador enfortit

El britànic lidera el Dauphiné, on el madrileny, amb la calor de la muntanya, ha passat a l'atac

Alberto Contador, durant el Dauphiné.

Alberto Contador, durant el Dauphiné. / AFP / JEFF PACHOUD

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Alberto Contador ha mostrat la casta als Alps. Pot estar ferit, amb al·lèrgia, en una forma --i fa bé-- que no necessita que sigui avui, 6 de juny, la millor, perquè la temporada es juga en el terreny del Tour i no en el del Dauphiné. Però aquest dijous, com el setembre passat a Fuente Dé, o com quan va intentar posar la ronda francesa de cap per avall el 2011, a la desesperada, al Galibier, no es dóna per vençut. Sap que, en aquests moments Chris Froome, està en un estat exquisit, com ho va estar a Romandia o al Critèrium Internacional. No obstant, és molt difícil que el madrileny es doni per vençut. Al cim de Valmorel ha triomfat Froome. Però Contador ha estat segon. Allà, al capdavant, lluitant per la victòria, encara que no l'aconseguís, en un mes de juny que no és el juliol; aquest és el seu lloc i no més enllà de la 60a posició en una contrarellotge tristoia.

Notícies relacionades

Valmorel, terreny dels Alps, ha estat el lloc on ha finalitzat la cinquena etapa del Dauphiné, primera arribada en pujada. L'Sky ha demostrat el seu poder i Froome, que ha contraatacat l'atac de Contador, quan faltaven 1,5 quilòmetres per a la meta, s'ha vestit de groc. Alejandro Valverde, quart en l'etapa, també ha exhibit el seu caràcter ofensiu, encara que el seu demarratge, a 5 quilòmetres de la meta, potser ha estat una mica prematur en un ciclisme contemporani que, per sort o per desgràcia, es decideix en l'últim minut de la confrontació. Purito, en canvi, tal com ja havia avisat, s'ha desentès clarament de qualsevol lluita, ja que participa en la prova francesa per reunir quilòmetres, com si fos un entrenament amb dorsal.

Froome ja ha agafat les regnes. Però Contador encara no ha dit la seva última paraula. El Tour es corre al juliol, i les sensacions que ha mostrat el madrileny a l'alta muntanya han estat més que acceptables. El Dauphiné s'acaba diumenge i encara queden dues arribades en pujada. Dissabte se celebra l'etapa reina, on, entre altres ports, es puja a Alpe d'Huez.