Ciclisme

Nibali s'exhibeix en la cronoescalada

El líder deixa tots els seus rivals a més de 4 minuts en la general

Samuel Sánchez acaba segon i es posa entre els 10 primers

Nibali, a la cronoescalada.

Nibali, a la cronoescalada. / AP / FABIO FERRARI

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Vincenzo Nibali ha deixat clar aquest dijous que és l'home més fort del Giro d'Itàlia. El ciclista de l'Astana ha guanyat la cronoescalada de 20 quilòmetres amb final a Polsa arrasant: a punt de doblar Cadel Evans, veu ja a més de 4 minuts tots els seus rivals en la general i ha deixat amb la mel als llavis Samuel Sánchez, que durant 45 minuts ha tingut el millor temps a la meta.

Evans, fluix

Nibali ha marcat un temps de 44 minuts i 29 segons, més de dos minuts i mig millor que Evans, a qui ha estat a punt de doblar. L'australià ha acabat en una decebedora 25a plaça, que li permet no obstant mantenir la segona posició de la general, a 4.02 del líder, i amb només 10 segons d'avantatge sobre Rigoberto Urán (a 4.12). Michele Scarponi és quart, a 5.14.

Sánchez,  a 58 segons

Notícies relacionades

Samuel Sánchez, que ha pres la sortida 45 minuts abans que Nibali, ha tingut el millor temps a la meta durant molts minuts. La pluja que s'ha intensificat en els quilòmetres finals per als primers classificats semblava donar més possibilitats de triomf a l'asturià de l'Euskaltel, sobretot al veure com altres ciclistes que el superaven al punt intermedi acabaven cedint temps a la part final. Però no Nibali, imponent des del principi fins al final, que l'ha obligat a conformar-se amb la segona plaça (a 58 segons) i la desena posició en la general, just per darrere de Beñat Intxausti (Movistar).

Dues etapes de muntanya

Al Giro encaral li queden encara dues grans etapes de muntanya abans del passeig dominical per Brescia. Només les amenaces del Gavia i l'Stelvio aquest divendres (avui s'han despertat clars, i per això l'amenaça de suspensió ha remès) i el final als Tres Cims de Lavaredo de dissabte impedeixen donar per sentenciat el Giro, encara que vist el que ha passat a la cronoescalada, no sembla que, cap amunt, ningú pugui superar Nibali.