El Movistar aconsegueix la segona victòria al Giro gràcies a Visconti en una etapa per a la història

La neu i el fred marquen una jornada infernal al Galibier, on Nibali conserva el liderat sense problemes

Giovanni Visconti, durant l’ascens del Galibier, en la 15a etapa del Giro.

Giovanni Visconti, durant l’ascens del Galibier, en la 15a etapa del Giro. / DANIEL DAL ZENNARO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Al conjunt Movistar li somriu la fortuna en aquest Giro. Amb Beñat Intxausti encara entre els 10 primers de la general, no es van plantejar guanyar, sinó destacar en la classificació, tal com aquesta fent el corredor biscaí. Juanjo Cobo era i segueix sent una incògnita perquè des que va guanyar la Vuelta del 2011 no se l'ha tornat a veure al capdavant del pilot. Per això, el plantejament era guanyar etapes, i la recompensa, de la mà d'Intxausti, va ser vestir un dia la 'maglia rosa' de líder. Aquest diumenge, en una etapa que quedarà en la història per les pèssimes condicions meteorològiques amb què es ha pujat al Galibier, Giovanni Visconti ha regalat la segona victòria al conjunt de Telefónica.

Notícies relacionades

Les imatges d'una etapa que s'ha corregut amb neu, fred, boira i temperatures per sota de 0 graus quedaran molt de temps en la memòria, i els seus protagonistes, els corredors que ha patit en la ruta francesa del Giro, trigaran molt de temps a oblidar-la. No obstant, Visconti sí que podrà presumir que un 19 de maig del 2013 va recompensar la memòria de Marco Pantani (curiosament va néixer un 13 de gener, el mateix dia que el malaguanyat astre de Cesenatico) guanyant l'etapa que se li havia dissenyat com a homenatge i que va finalitzar al costat del monument que recorda la seva extraordinària ascensió al Galibier en el Tour del 1998, una ronda francesa d'ingrat record per l'escàndol del conjunt Festina, però que 'el Pirata' va treure del pou amb el seu inoblidable atac en les costes del cim alpí.

Al Giro, els cinc primers de la general han arribat junts, i per això Vincenzo Nibali ha conservat la primera plaça de la general sense problemes. Dilluns hi ha jornada de descans, abans que la ronda italiana es dirigeixi cap als territoris de les Dolomites i visqui la festa final, diumenge que ve, a Brescia, en lloc de Milà.