CICLISME

Wiggins i Hesjedal abandonen el Giro

El principal aspirant i el guanyador de l'última edició, tots dos malalts, no prenen la sortida en la 13a etapa

Bradley Wiggins.

Bradley Wiggins. / AP / GIAN MATTIA ALBERTO

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Bradley Wiggins i Ryder Hesjedal han abandonat el Giro 2013, prova que tots dos volien guanyar. El ciclista britànic i el canadenc ja no han sortit en la 13a etapa, com a conseqüència dels problemes de salut que arrosseguen des de fa dies. Tots dos tornen avui mateix a Londres i Girona, respectivament, per recuperar-se de cara al Tour.

Wiggins va sortir de Nàpols, on va començar el Giro, amb l'etiqueta de màxim favorit al triomf, després de la temporada de somni que va firmar l'any passat, arrodonida amb les victòries al Tour i la medalla d'or a la contrarellotge dels Jocs Olímpics de Londres. No obstant, des de les primeres etapes, va patir més del compte per culpa de la pluja i les caigudes als descensos. L'Sky, el seu equip, va comunicar dimarts que estava malalt, amb una infecció que li dificultava la respiració. Dijous, en una etapa curta i plana, ja no va aguantar el ritme del gran grup. Per culpa de la pluja es va despenjar i va cedir més de tres minuts. Ara, el món del ciclisme viurà pendent de la decisió del seu equip, que va situar Chris Froome com a cap de files per al Tour.

Notícies relacionades

Hesjedal, per la seva banda, va preparar la primera part de la temporada 2013 enfocada al Giro, prova que va guanyar fa un any a Purito Rodríguez, absent de la ronda italiana, per només 16 segons. No obstant, des de la contrarellotge de dissabte passat no parat de perdre temps en cada etapa, amb la salut dèbil.

Ara, Vincenzo Nibali, la 'maglia rosa', haurà d'estar pendent de Cadel Evans i Rigoberto Urán, que assumeix el lideratge de l'Sky. Al Giro, Beñat Intxausti, el ciclista biscaí que encapçala el Movistar, ocupa la vuitena plaça, amb la intenció d'escalar posicions i destacar a la prova.