GIRO D'ITÀLIA

Cavendish suma la quarta victòria però Nibali manté la 'maglia' rosa

El ciclista britànic de l'Omega torna a demostrar que és el millor esprintador del moment

Mark Cavendish, a punt de travessar la meta de la 13a etapa del Giro a l’esprint.

Mark Cavendish, a punt de travessar la meta de la 13a etapa del Giro a l’esprint. / GIAN MATTIA D'ALBERTO (AP)

1
Es llegeix en minuts

El britànic Mark Cavendish (Omega Pharma) segueix demostrant que és el millor esprintador del món i ja suma quatre victòries al Giro després d'imposar-se en la 13a etapa, de 254 quilòmetres entre Busseto i Cherasco, en què l'italià Vincenzo Nibali (Astana) ha mantingut la 'maglia' rosa.

És la quarta victòria per al ciclista de l'Illa de Man al final d'una jornada interminable, la més llarga d'aquesta edició, on ha tornat a fer una exhibició, aquesta vegada per davant de l'italià Giacomo Nizzolo (Radioshack) i de l'eslovè Lula Mezgec, de l'Argos, després de més de sis hores a sobre de la bicicleta.

Una etapa de transició que ha començat amb les baixes del canadenc Ryder Hesjedal (Garmin), defensor del títol; el britànic Bradley Wiggins (Sky), tots dos malalts, i el francès Nacer Bouhanni (Francaise). Tres noms il·lustres que han sucumbit al Giro, que manté l'ídol local Vincenzo Nibali com a gran favorit davant l'arribada de les grans etapes de muntanya.

'El Tauró de Messina' ha mantingut sense dificultats les diferències de 41 segons i 2.04 minuts sobre l'australià Cadel Evans (BMC) i el colombià Rigoberto Urán, aquest últim amb els galons de l'esquadra anglesa i disposat a lluitar per tot a les muntanyes.

Escapada ben al començament

Molt aviat, al quilòmetre 25, s'ha iniciat una escapada amb set corredors, entre ells el veterà espanyol Pablo Lastras (Movistar), l'últim supervivent de l'aventura abans que el pilot l'atrapés a 13 de meta. El grup ha arribat a tenir més de 13 minuts de renda, però els equips dels esprintadors han reaccionat a temps.

Les tres petites ascensions del tram final amb prou feines han alterat el pilot. Tan sols hi ha hagut un intent últim d'un grup de set corredors amb Jorge Azanza (Euskaltel) i Jesús Herrada (Movistar) en l'intent. S'ha allunyat l'italià Giampaolo Caruso (Katuixa), però llavors l'Omega de Cavendish i els inquiets corredors del Vini Fantini han deixat clar que el desenllaç seria a l'esprint.

Notícies relacionades

El Cannondale ha mirat de col·locar Viviani, però Cavendish, primer a l'espera, ha sortit com una bala per tornar a alçar els braços. Imparable, ara haurà de patir en les jornades de muntanya que s'acosten, amb el Galibier diumenge.

La 14a etapa es disputa aquest dissabte entre Cervere i Jafferau, d'alta muntanya i un recorregut de 156 quilòmetres.