El Giro es dóna una treva en la muntanya amb triomf del lituà Navardauskas

Intxausti aprofita la tranquil·litat entre els favorits per esgarrapar uns segons i situar-se novè de la general

Imatge de la 11a etapa del Giro on ha guanyat el ciclista lituà del Garmin Ramunas Navardauskas.

Imatge de la 11a etapa del Giro on ha guanyat el ciclista lituà del Garmin Ramunas Navardauskas. / AP / FABIO FERRARI

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Hi ha jornades ciclistes, en les carreres de tres setmanes, diguem-ne Giro, Tour o Vuelta, en què els favorits decideixen agafar-se un descans. I l'etapa que aquest dimecres ha finalitzat al cim mitjà de Vajont ha estat una d'elles. Ningú ha volgut desenterrar la destral de guerra pensant, sobretot, en el següent menú, muntanya de veritat, previst per al pròxim cap de setmana, amb la majestuosa arribada al Galibier, diumenge, pàtria de la Grande Boucle, homenatge a Marco Pantani.

Notícies relacionades

Per aquesta raó es va donar vida a la fuga, perquè fossin els que encara no s'han pogut lluir en aquesta ronda italiana els que tinguessin el seu dia de glòria, que, en aquest cas, va correspondre al corredor lituà Ramunas Navardauskas, que ja va ser líder de la prova fa un any i que va guanyar el mes passat una etapa a l'esprint al Tour de Romandia. En l'escapada es van colar Juanjo Cobo, tractant-se de reivindicar com a vencedor de la Vuelta 2011, i Egoi Martínez, tots dos sense èxit.

L'única acció remarcable en la jornada va correspondre a Beñat Intxausti. El líder del Movistar ja va atacar dimarts, sense èxit, un demarratge que va tombar Bradley Wiggins. En l'últim quilòmetre va atacar en el grup de favorit per esgarrapar uns segons que el van situar al top ten de la general. Ara és novè, a 4.05 minuts de Vincenzo Nibali, a les portes d'una jornada plana amb esprint anunciat.