Hesjedal es despenja i Wiggins torna a patir en els descensos del Giro

L'últim vencedor de la ronda italiana es deixa un minut a Florència amb Nibali de líder

Wiggins, durant la novena etapa del Giro que va finalitzar a Florència.

Wiggins, durant la novena etapa del Giro que va finalitzar a Florència. / EFE / EPA / DANIEL DAL ZENNARO

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Si ja han transcorregut prou etapes per comprovar que el Giro 2013 no serà el deBradley Wiggins, la novena etapa, que va guanyar escapat el rus del KatuixaMaxim Belkov, va servir per demostrar que, difícilment, el canadenc Ryder Hesjedal reeditarà la victòria que va aconseguir a Milà fa un any. A Brescia finalitza la ronda italiana que, per ara, s'està convertint en un escenari de lluïment per a lamaglia rosaVincenzo Nibali, amb un complet equip, l'Astana, que l'ajuda en jornades de transició com la que s'ha viscut aquest diumenge a Florència.

Wiggins va tornar a despenjar-se, a patir en els descensos, a no voler prendre riscos, a haver de contrarestar els rivals per darrere.No obstant, el pitjor per a ell potser no rau en una victòria que s'entreveu complicada en lacarrera rosa. Potser passa que està deixant massa clar davant els rivals i davant futures carreres que quan plou i hi ha aigua, per tant perill en els descensos, el campió britànic es converteix en un corredor vulnerable, massa per a un corredor que l'any passat es va convertir en l'autèntica vedet del ciclisme mundial amb triomfs a la París-Niça, el Tour de Romandia, el Critèrium del Dauphiné i en la prova de contrarellotge dels Jocs Olímpics de Londres. No es recorda, no obstant en aquestes proves, dies de temps infernal, de llamps i trons, com els que sacsegen aquest Giro massa passat per aigua per a un corredor que, sent britànic i per tant havent d'estar acostumat a aquest tipus de contratemps, pateix massa quan el sol i la calor es mostren esquius.

Notícies relacionades

La novena etapa va ser un altre escenari perquè el conjunt Katuixa es tornés a reivindicar després de la polèmica de final d'any quan la Unió Ciclista Internacional (UCI) li va retirar la llicència. Amb el rusMaxim Belkov va aconseguir el segon triomf a Itàlia per a gran desgràcia del valor colombià de l'AG2RCarlos Betancur. ¡Pecat de joventut! Va travessar la meta en segona posició però va aixecar els braços creient-se que havia aconseguit el triomf. S'ha d'anar en compte quan es fan aquest tipus de gestos perquè queden anotats en l'historial particular del ciclista.

Qui no va aixecar els braços, més aviat va patir, va ser Hesjedal. Sorprenentment es va despenjar en l'última ascensió de la jornada, després que el seu equip, el Garmin, va col·laborar en els instants en quèWigginscirculava endarrerit. Al final va ser qui es va despenjar per perdre un minut i caure deltop ten. Ara es troba en 11a posició a 3.11 minuts deNibali.Beñat Intxausti va arribar amb el grup de favorits per guanyar una posició. És el 14è de la general. Aquest dilluns hi ha jornada de descans. Dimarts torna el Giro amb la primera arribada en pujada.