CICLISME

Wiggins es queda sense liderat i sense etapa

El britànic Dowsett aprofita una punxada del líder de l'Sky per guanyar la contrarellotge

El líder Intxausti perd 4 minuts, Samuel en cedeix tres i Nibali es vesteix de rosa

Wiggins, en ple esforç en la contrarellotge.

Wiggins, en ple esforç en la contrarellotge. / FABIO FERRARI (AP)

1
Es llegeix en minuts
AFP / Saltara

Alex Dowsett, ciclista britànic delMovistar, ha guanyat aquest dissabte aSaltara la vuitena etapa delGiro, unacontrarellotge de 54,8 quilòmetres que ha permès a l'italiàVincenzo Nibali (Astana) arrabassar el mallot de líder aBeñat Intxausti.Bradley Wiggins, gran favorit per emportar-se l'etapa, només ha pogut ser segon, a 10 segons del guanyador.

En la general, Nibali avantatja en 29 segons Cadel Evans (BMC) i en 1.15 Robert Gesink (Blanco). Wiggins, que només ha pogut recuperar 11 segons al nou líder, és quart a 1.16. El britànic, que esperava donar el cop en aquesta etapa, ha tret només 29 segons a Evans i 43 segons aMichele Scarponi. L'únic damnificat dels favorits ha estatRyder Hesjedal, vigent campió de la prova, que ha cedit 2.13 minuts respecte al guanyador del passatTour de França.Samuel Sánchez ha estat 29a a 3.17 del vencedor i Intxausti, 41º a 4.02.

Punxada de Wiggins

Notícies relacionades

Wiggins ha patit unapunxada quan s'havien disputat 17 minuts de prova que l'ha obligat a aturar-se a canviar de bicicleta, cosa que suposa aproximadament una pèrdua de 20 segons. En el primer punt cronometrat, al quilòmetre 26, el britànic perdia un minut respecte a Nibali, però al tram final, tot costa a dalt fins a arribar a Saltara, ha demostrat la seva força i gairebé li dóna temps fins i tot a guanyar l'etapa.

Dowsett, de 24 anys ihemofílic (la malaltia que impedeix la correcta coagulació de la sang), ha estat campió britànic de contrarellotge en els dos últims anys. Nascut a Maldon, ha arribat aquest any al Movistar després de dues temporades en el conjunt Sky.