LA RETIRADA D'UN TÈCNIC EMBLEMÀTIC

Ferguson es jubila

L'entrenador del United, de 71 anys, deixa la banqueta de l'equip després de 26 temporades i 38 títols

Ferguson aplaudeix el públic d’Old Trafford.

Ferguson aplaudeix el públic d’Old Trafford. / PHIL HAWKINS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE / Londres

Una llegenda de l'esport,Alex Fergurson, el mànager més exitós en la història del futbol britànic, es jubila. Als 71 anys, l'entrenador delManchester Unitedha decidit deixar el seu lloc a final d'aquesta temporada, segons ha anunciat aquest matí el club. El seu últim partit com a mànager tindrà lloc el 19 de maig. L'escocès feia 26temporades que es feia càrrec de l'equip, i ha aconseguit un total de 38trofeus.

Notícies relacionades

En el futur ocuparà la butaca de director del club i serà el seu ambaixador especial. “He meditat molt sobre la decisió de retirar-me. És el moment adequat”, assenyalaFerguson a l'anunciar el seu comiat. Després d'una modesta carrera com a jugador aEscòcia, la seva terra natal, i de treballar com a entrenador a l'Aberdeen, Ferguson va desembarcar al Manchester United el 1986. “Era important per a mi deixar una organització de la millor forma possible i crec que ho he aconseguit”, explicaSir Alex, que se sotmetrà a una operació de genoll aquest estiu.

Moyes i 'Mou', possibles substituts 

Ara es desboquen les especulacions sobre qui serà el seu successor. A les cases d'apostes el favorit ésDavid Moyes, el mànager de l'Everton, escocès comFerguson i que actualment té un contracte que finalitza aquest estiu. Els ulls es giren també, irremeiablement, cap aJosé Mourinho, molt apreciat pels aficionats britànics.