Battaglin truca a la porta dels grans esprínters

El talent italià, de 23 anys, guanya la quarta etapa del Giro, Intxausti se situa tercer de la general i Wiggins perd 17 segons

Luca Paolini, jersei rosa del Giro, rep les felicitacions dels aficionats.

Luca Paolini, jersei rosa del Giro, rep les felicitacions dels aficionats. / EFE / DANIEL DAL ZENNARO

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Aquest Giro 2013 ha decidit córrer contra l'avorriment perquè cada dia passen coses interessants. Si dilluns,Ryder Hesjedal, l'últim guanyador, va passar a l'atac, la jornada d'aquest dimarts ha deparat la gran presentació en societat d'un nou talent de l'escola italiana dels esprints anomenatEnrico Battaglin, que encara no ha complert els 24 anys, i que porta el cognom d'un dels nobles campions italians de la dècada dels 70. És familiar deGiovanni Batagglin, que el 1980 va guanyar en només un mes de termini la Vuelta a Espanya i la ronda italiana.

Luca Paolini va conservar el mallot de líder en una nova arribada, pel sud d'Itàlia, a prop de la punta de la bota, que va tornar a ser accidentada. Prova d'això és que el gran favoritBradley Wiggins va perdre 17 segons i la segona plaça de la general.Beñat Intxausti, el líder del Movistar al Giro, se'n va beneficiar i va pujar a la tercera posició de la general a l'espera de la jornada de dimecres que, almenys en la planimetria, es presenta  més plana i plàcida.