CICLISME

Paolini debuta al Giro amb 36 anys i es vesteix de rosa

Intxausti salta a la quarta plaça de la general després d'una tercera etapa vibrant amb un descens apassionant

El grup, al seu pas per la localitat de Marina di Ascea, a la tercera etapa del Giro.

El grup, al seu pas per la localitat de Marina di Ascea, a la tercera etapa del Giro. / FABIO FERRARI (AP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Sort que elTAS(Tribunal d'Arbitratge Deportivo) va treure quitó la raó a la sempre controvertidaUnió Ciclista Internacional (UCI) iva tornar la llicència alKatuixa, un d'aquests equips que sempre corren agermanats amb l'espectacle. Tant hi fa la carrera. Ara toca elGiro, on va ser admès a última hora i hi ha anat sense el seu líder carismàtic --Purito Rodríguez es reserva per alTour--. S'ha presentat amb tot un debutant, un 'xaval' de 36 anys anomenatLuca Paolini, que aquest dilluns ha guanyat latercera etapa i s'ha enfundat la'maglia' rosa de líder.

Notícies relacionades

Espectacular ha resultat la jornada a Itàlia, amb ciclisme d'altura i de gran nivell, una d'aquelles etapes que fan vibrar l'espectador, amb atacs dels líders (Ryder Hesjedal, l'últim guanyador, iVincenzo Nibali, l'aspirant local) i amb la sensació queBradley Wiggins(el gran favorit) no anava gaire segur de si mateix en el tortuós descens que condueix a la localitat marítima de Marina di Ascea. Ha atacatHesjedal,Nibali ha deixat veure al cap del Giro per on ha tret el nas tambéCadel Evans. Per darrere han caigut els colombians, que per anys, dècades, Girs, Voltes i Tours que passin mai aprendran a baixar. I també s'ha anat a terra, destrossant el canvi de la seva bicicleta,Michele Scarponi, que, a causa de l'infortuni, ha cedit un minut en l'arribada.

En canvi, molt atents han estat els dos principals candidats espanyols per a bregar pels llocs de glòria d'aquest Giro:Beñat Intxausti (Movistar, novè en l'etapa) i l'excampió olímpicSamuel Sánchez (Movistar, sisè a la meta). Gràcies a la seva picardia,Intxausti, el líder del conjunt d'Eusebio Unzué, s'ha enfilat a la quarta plaça de la general.Wiggins es manté segon, a 17 segons dePaolini i protegit pel seu escuderRigoberto Urán, un dels pocs colombians que saben baixar amb tècnica.