CICLISME

Cavendish s'enfunda la primera 'maglia rosa'

El velocista britànic s'imposa en l'arribada massiva amb què s'inagura el Giro a Nàpols

Wiggins, principal candidat a la victòria, seguit per Ventoso, durant la primera etapa del Giro 2013.

Wiggins, principal candidat a la victòria, seguit per Ventoso, durant la primera etapa del Giro 2013. / EFE / EPA / DANIEL DAL ZENNARO

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Com és habitual aquests últims anys, quan arriba un esprint massiu només s'ha de pronunciar un nom:Mark Cavendish. Succeeix al Tour i també al Giro, les dues carreres de tres setmanes que va escollir disputar l'any passat i que ha repetit aquest. I en els dos casos, suprimit el tradicional pròleg cronometrat, el velocista anglès s'ha trobat amb un disseny d'etapa inaugural que el catapulta com a gairebé candidat únic a la victòria i al primer jersei de líder. Aquest dissabte, a Nàpols, ha complert el primer objectiu. Per al següent haurà d'esperar al dissabte 29 de juny, a l'illa de Còrsega, on començarà la 'grande boucle'.

Notícies relacionades

Cavendish porta, per tant, la maglia rosa, la samarreta que identifica el primer classificat de la ronda italiana, després d'imposar-se en un accidentat esprint, marcat per una caiguda que es va produir en un dels últims revolts del circuit per la ciutat de Nàpols. Va ser una etapa inaugural amb poca història, en un Giro que només sembla tenir un candidat al triomf, un altre britànic,Bradley Wiggins; això sí, amb unes muntanyes, sobretot unes Dolomites, on haurà de controlar els seus oponents, encapçalats per l'ídol local,Vincenzo Nibali.

Aquest diumenge es disputa la primera contrarellotge, la primera oportunitat deWiggins, per situar-se al capdavant de la general. La segona etapa, sota la disciplina del cronòmetre, serà de 17,4 quilòmetres entre les ciutats d'Ischia i Forio.