MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Márquez segueix fent història al Mundial

El bicampió de Cervera triomfa a Austin i es converteix en el guanyador més jove de la història de MotoGP, amb només 20 anys i 63 dies

Marc Márquez, eufòric al podi d’Austin després de guanyar el Gran Premi de les Amèriques.

Marc Márquez, eufòric al podi d’Austin després de guanyar el Gran Premi de les Amèriques. / TONI GUTIÉRREZ (AP)

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Tot ha passat com estava planejat. Com ho havia planejatMarc Márquez(Honda),Emili Alzamora,el seu mànager, iSanti Hernández,tècnic del bicampió de Cervera. Fa un mes van arribar aAustin (Texas, EUA) per entrenar-se, i el noi va aconseguir els millors temps. Divendres, també; dissabte, també, i aquest diumenge, en el segon gran premi de la seva vida aMotoGP, el petit Márquez s'ha proclamat vencedor i s'ha convertit enel guanyador més jove de la història delMundial de motos, amb 20 anys i 63 dies, superant el mític nord-americà Freddie Spencer (Honda), que mantenia el rècord des que va guanyar a l'Argentina el 1982, amb 20 anys i 98 dies.

El GP de les Amèriques ha estat el que havia planejatMárquez. S'ha escapat amb Dani Pedrosa (Honda), i ha demostrat que la seva moto és la ideal per a aquest preciós i veloç traçat, on han arribat al final de recta als 340 quilòmetres per hora. El pilot de Cervera ha estat mitja carrera meditant l'avançament i sospesant on i com passar el seu company d'equip. I ho ha fet a falta de nou voltes.

Notícies relacionades

Després,Márquez, que tenia mig segon guardat a la butxaca, ha tirat i ha aprofitant que havia escollit el pneumàtic dur per a la seva roda posterior (Pedrosa havia posat el tou): ha pogut serrar les dents i recargolar el puny del gas de la seva RC213V. El tercer ha estatJorge Lorenzo (Yamaha), que comparteix el liderat delMundial de MotoGP amb el 'rookie' més gran de tots els temps, amb 41 punts, seguits dePedrosa, amb 33.

El d'aquest diumenge aAustin és el18è triplet del motociclisme espanyol, que va aconseguir el 17à, fa 15 dies, a Doha (Qatar). I aquest triplet es produeix amb vuit espanyols dels nou que han pujat al podi nord-americà:Àlex Rins, Maverick Viñales, Nico Terol, Tito Rabat, Marc Márquez, Dani Pedrosa iJorge Lorenzo.