Cancellara s'anota la tercera victòria a Roubaix

L'estrella suïssa es va haver d'esforçar al màxim per derrotar el belga Vanmarke en una prova en què Flecha va ser vuitè

Cancellara, en plena acció, de camí cap a la tercera victòria al velòdrom de Roubaix.

Cancellara, en plena acció, de camí cap a la tercera victòria al velòdrom de Roubaix.

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Fabian Cancellara, denominat 'Espartaco', ha ampliat aquest diumenge la seva llegenda a l'aconseguir el seu segon doblet al territori dels pavès (les llambordes) a l'anotar-se consecutivament el Tour de Flandes i la París-Roubaix, on ha sumat la seva tercera victòria, perquè ja va aconseguir dues pedres més (a L'Infern del Nord no es dóna una copa al vencedor, sinó una pedra) els anys 2006 i 2010.

Notícies relacionades

Aquesta vegada s'ha hagut d'esforçar al màxim, fins al punt que, després de baixar de la bici, no va poder ni caminar i va haver de ser ajudat, com si fossin crosses, pels auxiliars del seu equip. I així va ser perquè un sorprenent corredor belga,Sep Vanmarke, de 24 anys, va resistir més enllà d'on esperavaCancellara. Gairebé va ser necessària la 'foto-finish'. La parella va arribar unida al velòdrom de Roubaix. Allà el divorci estava a l'ordre del dia; el veloç i inexpert belga, enfront de l'estrella, no tan destra en la victòria a cop de ronyó, però que no podia permetre que un novell li arrabassés la glòria per la qual havia lluitat. Fins i tot va poder aixecar els braços, davant la sorpresa deJuan Antonio Flecha, que arribava en el grup que havia lluitat també per la victòria per anotar-se un més que honrós vuitè lloc, en homenatge aMiquel Poblet, mort dissabte, i que va ser segon el 1958 i tercer el 1960.

Cancellaraja ha anotat el seu nom en sis 'monuments' ciclistes: tres París-Roubaix, dos Tours de Flandes i una Milà-San Remo. A part ha estat campió olímpic de contrarellotge a Pequín 2008, quatre vegades campió del món de contrarellotge, set vegades campió de Suïssa de contrarellotge i dues més de ruta, al marge d'haver guanyat vuit etapes al Tour (on ha estat jersei groc) i dues més a la Vuelta, carrera on també ha vestit el jersei de líder. Als 32 anys 'Espartaco' segueix fent història en el ciclisme.