CICLISME

Daniel Martin: "Havia preparat molt aquesta Volta, ha estat molt especial"

El ciclista irlandès considera que la clau per guanyar la ronda catalana va ser l'atac que va fer a l'etapa reina

Daniel Martin, amb el trofeu que l’acredita com a guanyador de la Volta.

Daniel Martin, amb el trofeu que l’acredita com a guanyador de la Volta. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El campió de la 93a edició de la Volta a Catalunya, l'irlandès Daniel Martin (Garmin Sharp), s'ha mostrat exultant després de la seva victòria a la prova catalana i ha reconegut que ha treballat "molt". "He fet molt per preparar aquesta carrera. Ara estic molt cansat però també molt content", ha assegurat després d'aguantar en l'última etapa entre el Vendrell i Barcelona els atacs del segon a la general, el català Joaquim 'Purito' Rodríguez (Katuixa).

Després de dos segons llocs en les edicions del 2009 i el 2011, Martin, resident a Girona, ha ressaltat que feia molt temps que buscava una victòria "molt especial" perquè, segons ha dit, Catalunya és casa seva. Així mateix, l'irlandès ha explicat que la clau per guanyar la Volta va ser l'atac que va fer en l'etapa reina amb final en l'estació d'esquí de Portainé. "A part d'un factor de sort, l'etapa de muntanya va ser molt important per creure en la victòria", ha subratllat.

Notícies relacionades

Sobre l'última etapa, amb les vuit ascensions a la muntanya de Montjuïc, el corredor del Garmin Sharp ha explicat que els seus companys Thomas Danielson i Ryder Hesjedal l'han ajudat a neutralitzar els quatre atacs que ha intentat Purito. "En l'última volta, hi havia Thomas i Ryder, que estaven molt forts, i Purito ho ha tingut molt complicat per culminar una escapada", ha relatat.

Després de la seva important victòria a Barcelona, Martin ja pensa en les clàssiques de l'abril, però abans farà una aturada per assaborir la victòria més important de la seva carrera. "Aquesta nit, festa", ha afirmat.