CICLISME

Purito ataca sense èxit i la Volta es resoldrà aquest diumenge a Barcelona

L'australià Gerrans es proclama vencedor a Valls i l'irlandès Martin manté el mallot de líder de la ronda catalana

Simon Gerrans s’imposa a l’esprint a la sisena etapa de la Volta.

Simon Gerrans s’imposa a l’esprint a la sisena etapa de la Volta. / TONI ALBIR (EFE)

1
SERGI LÓPEZ-EGEA / Valls

El primer dels dos últims assalts a la victòria a la Volta 2013 l'ha guanyat l'irlandès Daniel Martin, malgrat les ganes de 'Purito' Rodríguez de restar els segons que el mantenen a la segona plaça de la general. El ciclista irlandès fins i tot ha ampliat aquest dissabte la diferència, que ja se'n va als 17 segons, a l'imposar-se en el primer esprint especial de la jornada a Alcarràs.

Purito ha llançat un atac en l'últim quilòmetre d'ascens al coll de Lilla, però no ha aconseguit distanciar-se dels seus rivals. Al final, la sisena etapa s'ha resolt a l'esprint, on s'ha imposat l'australià Simon Gerrans, que l'any passat va tenir un inici tan brillant temporada quan es va imposar al Tour Down Under i, sobretot, va aconseguir una sensacional victòria ni més ni menys que a la Milà-San Remo.

La Volta queda doncs pendent de la decisió final de les vuit ascensions a Montjuïc i del joc de les bonificacions. En total hi ha 16 segons de premi, i per això el Purito, en el supòsit que puntués en els dos esprints especials en primera posició (tres segons de recompensa en cada uno d'ells) i guanyar l'etapa (10 segons de premi), encara necessitaria un altre segon addicional per adjudicar-se la victòria.

No obstant, el corredor de Parets té a favor les vuit pujades a Montjuïc, en un circuit per la muntanya olímpica que començarà a les tres de la tarda. L'etapa s'acabarà cap a les 16.30 hores, després de 122 quilòmetres des del Vendrell, on es donarà la sortida oficial a les 13.30 hores.