El belga Meersman repeteix triomf a la porta dels Pirineus

La ronda catalana puja dimecres a Vallter 2000, el cim més complicat de la prova

Una estampa de la segona etapa de la Volta a Catalunya.

Una estampa de la segona etapa de la Volta a Catalunya. / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA /Banyoles

El ciclista belga Gianni Meersman ha repetit triomf a la Volta 2013, en la segona etapa que ha arribat a Banyoles. D'aquesta manera, ha conservat el jersei verd-i-blanc de líder, a la porta dels Pirineus, en l'únic esprint anunciat en les set etapes de la ronda catalana. L'arribada massiva ha estat accidentada, perquè es va produir una caiguda en l'últim revolt del recorregut, en una etapa sense gaire dificultat, en què els favorits ho van aprofitar per conservar forces de cara a la primera etapa decisiva de la Volta, aquest dimecres amb final a Vallter 2000. El cim del Pirineu gironí ha estat qualificat com el més complicada de la carrera, malgrat que l'etapa de dijous, que finalitza a Portainé, és més exigent perquè es tracta d'una jornada marató de muntanya, al més pur estil del Tour.

Notícies relacionades

No obstant, i en paraules d'Alejandro Valverde, tercer de la general, que va inspeccionar Vallter 2000 dissabte de la setmana passada, es tracta "d'un port dur de veritat, possiblement dels més difícils que pots trobar-te als Pirineus". La tercera etapa s'iniciarà aquest dimecres a Vidreres, a les 12.10 hores per arribar al cim de Vallter 2000, qualificada de categoria

especial, després de 180 quilòmetres. Per Santa Coloma de Farners el pilot hi passarà a les 13,15 hores, després la Volta es desplaçarà a Olot (15.32 hores), Camprodon (16,00 hores) per iniciar l'ascensió final a Setcases, a les 16,15 hores.