El Katusha recorre davant el TAS la seva exclusió del circuit mundial

Purito i la resta de corredors de l'equip tenen llibertat per fitxar per altres equips

Purito Rodríguez (dreta), amb Alberto Contador.

Purito Rodríguez (dreta), amb Alberto Contador. / REUTERS / MIGUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

L'equip rus delKatusha, on milita el ciclista catalàJoaquim 'Purito' Rodríguez, ha interposat aquest dissabte unrecurs davant elTAS(Tribunal d'Arbitratge Esportiu) en què sol·licita la seva readmissió al circuit mundial de l'UCI Pro Tour, la Champions del ciclisme, del qual va ser exclòs sorprenentment dilluns passat tot i ser el segon millor conjunt de la classificació i tenir a les seves files el corredor que ha finalitzat la temporada com a número u del món.

El Katusha considera que no hi ha "raons esportives" per a l'exclusió i que l'UCI (Unió Ciclista Internacional) no l'ha informat de les raons que han motivat el descens de categoria. El circuit UCI Pro Tour està integrat per 18 equips als quals permet participar en les principals cites del calendari; entre elles, les tres grans rondes:Tour,Giro iVuelta. Si no es forma part del col·lectiu només es pot participar en aquestes carreres i en la resta de rondes i clàssiques per invitació. L'UCI no ha comunicat encara la causa del descens, encara que diverses informacions contrastades assenyalen que diferents pagaments opacs a corredors de l'equip, principalment els russos, han motivat la decisió.

Purito Rodríguez, segons ha comentat a aquest diari, està passant un "moment molt difícil", ja que el seu desig era córrer l'any que ve el Tour, prova que està en l'aire. El reglament

internacional li permet abandonar el Katusha, a causa del seu descens.

Cinc ofertes

Notícies relacionades

Purito, segons fonts del seu entorn, compta amb cinc ofertes d'altres equips. Un seria l'Sky deBradley Wiggins iChris Froome, que no disposa de líder per a les clàssiques de les Ardenes i que deixaria en mans del català el liderat de la Vuelta. No obstant, Purito vol córrer el Tour i a més la seva sortida del Katusha deixaria en una situació molt compromesa els corredors espanyols del conjunt rus:Dani Moreno,Albert Losada,Xavi Florencio iÁngel Vicioso, fitxats per recomanació seva.

Hi ha precedents de decisions del TAS a favor d'equips i contra les seves federacions per temes administratius, com el que ocupa ara el Katusha i l'UCI. En temes de dopatge, que no és el cas, difícilment emet un veredicte favorables contra els afectats. Si el TAS admet el recurs del Katusha, que serà jutjat amb caràcter d'urgència, l'UCI es veuria obligada a readmetre'l al circuit mundial que passaria llavors de 18 a 19 equips.