Contador s'imposa en una Vuelta per a la posteritat

Valverde arrabassa a Purito els mallots de la regularitat i la combinada en l'última etapa

El guanyador de la Vuelta, Alberto Contador (centre), flanquejat per Alejandro Valverde (esquerra), segon, i Purito Rodríguez, tercer.

El guanyador de la Vuelta, Alberto Contador (centre), flanquejat per Alejandro Valverde (esquerra), segon, i Purito Rodríguez, tercer. / REUTERS / MIGUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Madrid

Alberto Contadorha guanyat des del 2007 totes les grans voltes que ha disputat amb l'excepció delTourdel 2011. I, a laVuelta, a Madrid, no podia ser diferent. Després de deixar la prova sentenciada dissabte en l'ascensió a la Bola del Mundo, el ciclista madrileny va recollir ahir el plat que l'acredita com a primer classificat d'una ronda espanyola per a la posteritat i que ha estat marcada per la lluita que han mantingut Contador,Alejandro Valverde(segon classificat) iPurito Rodríguez(tercer).

Notícies relacionades

L'última etapa, que es va decidir a l'esprint amb triomf del velocista alemanyJohn Degenkolb, va estar marcada per la lluita que Valverde i Purito van mantenir per les dues últimes classificacions que quedaven obertes. El català ha arribat a La Cibeles amb la regularitat i la combinada a la butxaca, però el murcià li ha pres els dos trofeus. L'australiàSimon Clarkes'ha proclamat millor escalador de la prova i el Movistar s'ha imposat en la taula per equips.

Després d'11 voltes per un circuit que ha recorregut el centre de Madrid, ple de públic, com ha estat la constant en aquesta carrera, Contador ha recollit el jersei vermell definitiu com a vencedor de la prova i ha agraït als aficionats, amb el micròfon, el suport rebut: "Només us vull donar mil gràcies pel suport des que va sorgir el que va sorgir fins al dia d'avui. M'heu ajudat a sortir a entrenar-me i per això he pogut celebrar aquesta Vuelta amb èxit, una Vuelta que també ha estat una grandíssima carrera d'Alejandro Valverde i Joaquim Rodríguez". Tots dos l'han acompanyat al podi. Contador, per fi, després d'errors suscitats a París i Milà --una vegada li van posar l'himne danès i una altra l'espanyol però amb la lletra de Pemán--, va escoltar la música correcta. La pròxima cita, el Mundial de ciclisme, aValkenburg(Holanda), d'aquí a dues setmanes.