Una edició accidentada

Millar homenatja Simpson als 45 anys de la seva mort

2
Es llegeix en minuts
S. L.- E.
ANNONAY

La paraula dopatge és tan present al Tour, per desgràcia, com els embussos que es preveuen per avui, jornada marcada en negre a les autopistes franceses. És el 14 de juliol, la festa nacional, dissabte, i el dia en què la majoria dels francesos comencen les vacances i abandonen ciutats com París o Lió a la recerca de les platges. I al Mediterrani arriba avui el Tour, al cap d'Agde, no gaire lluny de la ciutat de Montpeller. Els equips hauran de llevar-se molt d'hora i esperar l'escorta de la gendarmeria per arribar a la sortida provençal de Saint Paul Tres Chateaux. I tots els seguidors hauran d'esquivar l'autopista per afrontar el recorregut tancat al trànsit dels 217 quilòmetres de la 13a etapa.

Bradley Wiggins (el líder, que ahir va viure una jornada de transició amb fuga consolidada fins a la meta) té l'obligació d'efectuar cada dia una conferència de premsa. Els assessors de l'Sky ja li han dit que no torni a perdre els papers, com va fer diumenge, quan va insultar els periodistes davant una pregunta amb mala bava sobre les comparacions amb Lance Armstrong, ara que es qüestionen, i molt, els set triomfs del nord-americà.

Però cada dia a penes hi ha preguntes sobre l'etapa. Sempre giren sobre la seva opinió del dopatge i que si el US Postal d'Armstrong dominava el Tour tal qual el seu Sky, en què també corre Chris Froome.

Notícies relacionades

ABANDERAT CONTRA EL DOPATGE/ A David Millar, vencedor ahir a Annonay, al sud de Lió, era més lògic que li preguntessin pel dopatge, ja que passa per ser l'abanderat del pilot en la lluita contra la xacra. Ha publicat un llibre, Pedaleando en la oscuridad (Contraediciones), en què explica la sortida del túnel, que el va portar a prendre de tot, durant la primera meitat de la dècada passada, fins a ser sancionat el 2005. Ahir, va aconseguir la seva quarta victòria al Tour, nou anys després de l'última.

Millar (34 anys) va voler dedicar la victòria a Tom Simpson, el dia del 45è aniversari de la seva mort al Ventoux amb les butxaques del mallot plenes d'amfetamines. «Per a mi ha estat molt important guanyar en l'aniversari de Simpson, un símbol del ciclisme britànic. Ell va morir pel dopatge i jo he demostrat que net també es pot guanyar».