Froome salva Wiggins en la gran etapa alpina

Evans s'enfonsa i només l'italià Nibali pot qüestionar el domini de l'Sky

Wiggins i Froome, en un descens.

Wiggins i Froome, en un descens. / EFE / YORICK JANSENS

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA (La Toussuire) Enviat especial

Bradley Wiggins ha fet aquesta tarda un altrepas ferm en la seva rutacap a París, encara que no ho ha fet sol sinó que ha comptat amb l'ajuda del seu company Chris Froome,segon de la general i que, dia a dia, està fent la impressió que és moltmés fort en muntanya que el seu líder i company de l'Sky. Només l'italià Vincenzo Nibali,tercerde la classificació, sembla, amb11 etapes definides, poderqüestionarlavictòria del britànic alsCamps Elisis.Cadel Evans, malgrat el seu esperit de valentia,es va enfonsar en l'ascensió a La Toussuire, l'estació d'esquí on finalitzava la gran etapa alpina que va pujar perLa Madelaine iLa Croix de Fer.

Notícies relacionades

D'Evans podria se'n podria dir que va caure amb les botes posades, ja que a65 quilòmetres de l'arribada,en plena ascensió a La Croix de Fer,va atacar Wiggins. El cert és que l'Sky no es va inquietar i l'últim vencedor de la ronda francesa, després de cinc quilòmetres de fuga,va ser neutralitzat pels companys de Wiggins. Elsfavorits no van tornar a moure's fins a mitja ascensió final a La Toussuire, sobretotNibali, que per dues vegades va demarrar. Froome va ser sempre l'encarregat de neutralitzar-lo.A tres quilòmetres,el britànic de Kenya anava tan fort que fins i totva tallar el jersei groc i al finalva esgarrapar uns segons perdemostrar que està perfectament capacitat pertriomfar a París.

Pel que fa als espanyols, la jornada va tornar a ser negativa. Alejandro Valverde, castigat per lesferides de la primera setmana, producte de lescaigudes, es va col·locar en l'escapada bona, on hi havia el francès Pierre Rolland,guanyador de l'etapa i que té l'honor d'haver triomfat en les dues últimes arribades en pujada del Tour disputades als Alps; l'any passat a Alpe d'Huez i aquest dijous a La Toussouire. No obstant,el murcià no va aguantar el tren iva acabar per despenjar-se. HaimarZubeldia, lluny d'enfonsar-se, no va poder mantenir el tren de l'Sky encara que va conservar la sisena plaça de la classificació general.