LA RECTA FINAL DEL GIRO D'ITÀLIA

Purito ataca l'Stelvio i augmenta a 31 segons el seu avantatge respecte a Hesjedal

La contrarellotge de demà pels carrers de Milà, de 30 quilòmetres, decidirà el triomf

Un Purito cansat arriba a la meta al pas de l’Stelvio.

Un Purito cansat arriba a la meta al pas de l’Stelvio. / AP

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

Després de dues maratonianes etapes per lesDolomites, la classificació delGiro d'Itàlia segueix pràcticament igual que dijous. El belgaThomas de Gendt ha obtingut el triomf a l'etapa reina, la penúltima, que ha pujat el Passo del Tonale, Aprica, Teglio, elMortiroloi l'Stelvio. Per darrere, Joaquim Puritoha atacat en l'últim quilòmetre i ha aconseguit treure de roda Ryder Hesjedal, que ha arribat a 14 segons del líder. El ciclista català disputarà demà ladecisiva contrarellotgefinal (30 quilòmetres pels carrers de Milà) amb 31 segons d'avantatge sobre el canadenc, que ho té tot a favor per prendre-li lamaglia rosa al corredor de Parets del Vallès.

Puritoha provat els seus rivals en l'ascensió alMortirolo, conscient que els 17 segons de renda amb què partia serien insuficients a Milà.Hesjedal, però, ha respost sense problemes, igual queMichele Scarponi iIvan Basso. Mentrestant, per davant, una nombrosa fuga formada al quilòmetre 20 de l'etapa es reduïa fins a quedar amb sis integrants: Andrei Amador, Mikel Nieve, Jon Izagirre, Damiano Cunego i Thomas de Gendt. Tots sis han arribat a la base de l'Stelvio amb 3.40 minuts d'avantatge.

DE GENDT GUANYA I S'ACOSTA AL PODI

Hesjedal ha exercit de líderin pectorei el seu companyChristian Vande Veldeha marcat el ritme en l'ascensió de laCima Coppid'aquesta edició del Giro (2.757 metres d'altitud, 21 quilòmetres de pujada) fins a deixar en una dotzena el grup de favorits. Aquest ritme, no obstant, no era suficient per rebaixar temps aDe Gendt, vuitè en la general, que ha atacat els seus companys de fuga a 13 quilòmetres de meta. El corredor del Vacansoleil ha arribat a estar a 4 segons del liderat virtual.

De Gendt (que va ser quart en la contrarellotge final de l'últim Tour, per darrere de Martins, Evans i Contador) no només anava a guanyar l'etapa, sinó que ja era una amenaça real per a la general. Això ha fet espavilar els favorits.Hesjedalha intentat repetir l'atac de divendres, sense èxit aquesta vegada. En canvi, Scarponi, més sec en el demarratge, sí que ha pogut deixar enrere el grup.

Puritos'ha aferrat a la roda de Hesjedal, mentre Basso perdia força. En l'últim quilòmetre ha atacat elcorredor català, que al veure lesdificultats de Hesjedalper seguir-lo ha pujat a bloc fins a la meta, on ha entrat quart. Els14 segonssobre Hesjedal deixen el canadenc a 31 en la general, que semblen pocs perquè lamaglia no canviï aquest diumenge d'espatlles. L'última plaça del podi també sembla més a prop de De Gendt que de Scarponi.

Classificació de la 20a etapa (penúltima)

1. Thomas De Gendt (Bèl/Vacansoleil) 6.54:41 h

2. Damiano Cunego (Ità/Lampre) a 56 s

3. Mikel Nieve (Esp/Euskaltel) a 2.50 m 4. Joaquim Rodríguez (Esp/Katusha) a 3.22 m

5. Michele Scarponi (Ità/Lampre) a 3.34 m

6. Ryder Hesjedal (Can/Garmin) a 3.36 m

7. John Gadret (Fra/AG2R) a 4.29 m

8. Rigoberto Uran (Col/Team Sky) a 4.53 m

9. Sergio Henao (Col/Team Sky) a 4.54 m

10. Ivan Basso (Ità/Liquigas)

Classificació general

1. Joaquim Rodríguez (Esp/Katusha) 91.04:16 h

2. Ryder Hesjedal (Can/Garmin) a 31 s

3. Michele Scarponi (Ità/Lampre) a 1.51 m

4. Thomas De Gendt (Bèl/Vacansoleil) a 2.18 m

5. Ivan Basso (Ità/Liquigas) a 3.18 m

6. Damiano Cunego (Ità/Lampre) a 3.43 m

7. Rigoberto Uran (Col/Team Sky) a 4.52 m

8. Domenico Pozzovivo (Ità/Colnago - CSF) a 5.47 m

Notícies relacionades

9. Mikel Nieve (Esp/Euskaltel) a 5.56 m

10. John Gadret (Fra/AG2R) a 6.43 m