LA RECTA FINAL DEL GIRO D'ITÀLIA

Purito pateix però conserva la 'maglia rosa' per 17 segons

Hesjedal posa contra les cordes el líder, que necessita distanciar el canadenc en l'etapa reina

El txec Roman Kreuziger (Astana) celebra la seva victòria en la 19a etapa del Giro, disputada aquest divendres entre Treviso i Alpe di Pampeago.

El txec Roman Kreuziger (Astana) celebra la seva victòria en la 19a etapa del Giro, disputada aquest divendres entre Treviso i Alpe di Pampeago. / PIER MAULINI (EFE)

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

Purito Rodríguez afrontarà aquest dissabte l'etapa reinadelGiro d'Itàlia amb lamaglia rosaposada, encara queRyder Hesjedal, segon de la general, l'ha tingut contra les cordes. El ciclista canadenc ha atacat en els últims quilòmetres de lapujadaaAlpe di Pampeago i ha posat en perill el liderat del català.Puritono ha pogut respondre al seu demarratge, però no s'ha entregat i, pujant al seu ritme, ha aconseguit cedir tan sols 13 segons. Purito disposa ara de17 segons d'avantatge sobre Hesjedal, distància insuficient pensant en lacontrarellotge de diumenge, favorable al ciclista del Garmin.

Mentre que al davant es permetia una fuga en què hi havia el guanyador de l'etapa, el txecRoman Kreuziger, el Liquigas d'Ivan Basso ha portat el pes, estirant el grup de favorits. Just el que volia Purito per desgastar Hesjedal. Però en l'ascensió final, el canadenc ha estat el primer a respondre als tresatacsdeMichele Scarponi. El quart demarratge ha estat el seu. Scarponi l'ha seguit, però també ha acabat sucumbint al seu poderós pedaleig. Purito ha passat moments de dificultat, refugiat a la roda deRigoberto Urán. Per moments, la distància feia pensar que lamaglia canviaria d'amo, però en l'últim quilòmetre el català ha serrat les dents per entrar tercer en meta, a només 13 segons de Hesjedal.

L'etapa serà una empenta moral per al ciclista canadenc. Tots els seus rivals planejaven despenjar-lo aquest divendres per aconseguir un marge de temps suficient amb què afrontar amb garanties la contrarellotge de diumenge. No obstant, el canadenc ha estat el més fort a lesDolomites. Dissabte hi haurà una altra cita, més dura encara, de 219 quilòmetres, amb pas pel temibleMortirolo i final al llarguíssimStelvio (22,4 km), que té el cim a 2.757 metres d'altura.

Classificació de la 19a etapa

1. Roman Kreuziger (RTX/Astana) 6:18:03 h

2. Ryder Hesjedal (Can/Garmin) a 19 s

3. Joaquim Rodríguez (Esp/Katusha) a 32 s

4. Michele Scarponi (Ità/Lampre) a 35 s

5. Domenico Pozzovivo (Ità/Colnago) a 43 s

6. Ivan Basso (Ità/Liquigas) a 55 s

7. Rigoberto Urán (Colòmbia/Team Sky) a 57 s

8. Mikel Nieve (Esp/Euskaltel) a 1.18 m

Classificació general

1. Joaquim Rodríguez (Esp/Katusha) 84:06:13 h

2. Ryder Hesjedal (Can/Garmin) a 17 s

3. Michele Scarponi (Ità/Lampre) a 1:39 m

4. Ivan Basso (Ità/Liquigas) a 1:45 m

5. Rigoberto Uran (Col/Team Sky) a 3:21 m

6. Domenico Pozzovivo (Ità/Colnago - CSF) a 3.30 m

7. John Gadret (Fra/AG2R) a 5:36 m

8. Thomas De Gendt (Bel/Vacansoleil) a 5:40 m

Notícies relacionades